söndag 11 oktober 2020

Vi firar höstlov

Finns nog inte så mycket bättre än då man en söndag vaknar kl 12 i stugan  och ser hur det ösregnar ute plus att jag vet att idag finns det inga tidtabeller och måsten. Jag kan fast ligga  i sängen hela dagen och se på film eller läsa.


Nu har vi då höstlov som betyder ledigt och ledigheten spenderar vi i stugan. Vi körde upp hit till Himos igår , har inte varit hit sen slutet av augusti så nu var det igen helt andra vyer vi såg då vi körde upp hit. Naturen stoltserade och visade upp sig i sin grannaste skrud....visst har hösten också sin charm.

Dom har lovat rätt så regnigt denna höstlovsvecka men det betyder att man kan mysa inne med att läsa och sitta vid öppna spisen och njuta av brasans knastrande. Vi måste redan vara i Åbo på onsdag för Jaromir har teater , synd att dom inte kunde ha ledigt på höstlovet. Men den skall filmas så det passade väl inte annat än just då. Själv skall jag på torsdag på jobb så senast då skulle vi ändå ha måste åka hemåt.Men har möjlighet att här under hösten komma hit igen då jag är ledig och sen kan resten av gänget  komma till veckosluten hit.

Igår då vi kom hit sa jag åt Mikko att det är något så otroligt med denna stuga....den har en så otroligt   "hyvä henki" som man säger på finska. Då man kommer in här så faller all stress och tankar bort , man känner hur man tas emot av lycka. Kände precis samma då jag första gången steg in i denna stuga och visste det här är just vad jag sökt.

Så kommer med tänder och klor kämpa för att få hålla denna plats hur oroliga tider vi än  just nu lever i tack vare denna corona....jobben gungar på en skör tråd. Men jag har nästa hela livet haft så att skiter sig plan A så finns det plan B ,C och som sagt det finns ännu  flera bokstäver i alfabetet så nog hittar man alltid lösningar.

 




 Igår hade vi taco kväll och jag brukar ofta laga så mycket att man följande dag bara har att plocka fram  så det blir  taco kväll idag också. Mikko och Jaromir for till Jämsä simmhall medan Michelle och jag blev här i stugan. Solen tittade fram  på eftermiddagen så vi for ut och gå en sväng och plockade tallkvistar på samma gång så jag fick terassen höstpyntad.

 


 







Sen tog Michelle och jag en massa fina höstfoton som jag skall visa i nästa inlägg , alltså lövträden glimmade som guld i solskenet ...helt otroligt vilken magisk känsla. För att inte tala om doften i skogen då det är höst ...jag skulle kunna stå där hur länge som helst och dra i mig trollskogsdoften. Det gör nog så gott åt kroppen att  gå i skogen , där glömmer man nog den kaotiska corona vardagen och där kan man gå runt och sjunga den här : 

 Var nöjd med allt som livet ger, och allting som du kring dig ser

Glöm bort bekymmer, sorger och besvär

Var glad och nöjd, för vet du vad?En björntjänst gör ju ingen glad

Var nöjd med livet som vi lever här

 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar