tisdag 13 oktober 2020

Hösten då den är som bäst

Ni som följer mig på Instagram har redan fått se höstbilder till lust och leda eller så inte. Tror nog ingen blir trött på detta färgspektakel som naturen nu bjuder på , råkade vara lite sol mellan allt regnande så jag fick en massa fina höstfoton till mitt arkiv.


 

Vi åkte lite runt och som sagt då jag är till Himos så hör det till att alltid åka upp till toppen och blicka ut över dessa magiska vyer. Har inte heller denna säsong kommit mig för att gå upp för dessa backar , brukar ta den enklare varianten ...åka bil upp. Men skall nog om inte  i år så nästa år prova gå upp.


 

Det är inte så länge mera grönt i backen så man kan gå upp för snart är det dags att åka upp med skidliften ,  vi kollade på väder rapporten och nu har dom lovat snö och minusgrader. Så det kommer hoppeligen inte räcka länge så är det dags att inviga vintersäsongen.

 Vi väntar redan ivrigt att få komma iväg till backarna med våra skidutrusningar. Jag har som sagt ännu inte egna skidor och pjäxor , skall låna Michelle´s och se hur det känns i mitt knä då jag åker. Har inte åkt efter skidolyckan för säsongen slutade med ett hast här på våren tack vare coronan...synd!

 Men nu vi är redo , köpte nu åt oss alla säsongskort för halva priset till Lumila https://himos.fi/lumila/ passliga backar för kidzen då dom ännu är sk ny börjaren och Mikko är nybörjare på snowboard och jag kan nog också kalla mig tll nybörjare efter att mitt knä skadades. Så det är nog bäst vi hålls i dom små backarna nu till börja med. Vill vi åka i dom större backarna så köper vi tex ett dags kort dit.

 

Nedaför ser ni hur fint det var då vi gick runt i områdena där vi har stugan.




 

Vi har haft några så sköna och avkopplande dagar i Himos och det är alltid lika trist att åka därifrån. Skulle jag inte ha blivit erbjuden jobb så skulle vi säkert åkt upp på nytt efter att Jaromir haft sin teaterövning för Mikko har också hela veckan ledigt. Men hela jullovet är vi uppe i Himos som det ser ut nu.

 

 




 

Då vi gick med Michelle i skogen så hittade vi detta super gulliga "Mumin huset".


 

 

Sen gick vi ner till stranden där vi brukar simma och då knäppte jag denna fina bild...naturen visar sig i sin bästa skrud.



Nu är vi tillbaka i Åbo långt ifrån detta lugn som vi fick njuta av några dagar , men alla årstider har sin charm och nästa gång ser vi vad Himos bjuder på då vi åker dit.

Nedanför ser ni Nuppularanta där vi har vår stuga , vi har inte strandtomt men det finns gemensam strand en liten bit ifrån.


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar