torsdag 29 oktober 2020

8 gradigt vatten runt kroppen

Nog verkar dagarna löpa framåt fast jag är permitterad och inte jobbar just nu. Förstås då man har hem och familj så finns det hela tiden och göra plus att jag har fullt upp att förbereda vårt mini party. Det är så roligt att på dagarna gå här hemma och dekorera.

Idag dekorerade jag fönstret i vardagsrummet med feik blod och likaså balkong glasen. Har något år förut haft lika att jag skrivit på fönstren och i år kom jag på en kul grej , skrev på fönstret olika titlar på skräckfilmer ...Halloween ( min storfavorit ) , Saw ,It , I know what you did last summer och listan av skräckfilmer skulle ha kunnat bli hur lång som helst men tror inte fönstret skulle ha räckt till.

 


 

På lördag blir det att följa samma mönster som alla år då det är Halloween att se en av Halloween filmerna. Har sett dom alla om och om igen otaliga gånger och dom är alla lika bra. Har ännu inte bestämt mig vilken av dom jag skall se på i år.  

Michelle är precis som mig och hennes syster... gillar skräcktema. Senast idag fråga hon om vi skall se på skräckfilm på lördag ...jag frågade lugnt om hon vågar och hon började skratta och sa ..så klart!! Vi skall se vem som först rusar bort från soffan på lördag.

Sen skulle vi idag ha dekorerat pepparkakshusen men det skjuts fram ännu en dag för jag fick ett så bra förslag av Mikko som jag inte kunde motstå så därför blev det inget pyssel. Han frågade om jag skulle komma med till Kaarina på bastu och simma... simma och simma men doppa oss.

Det är föräldrar från simföreningen där Michelle simmar som sköter om att värma/städa bastun som finns nere brevid Kaarina simstrand. Den är öppen tre dagar i veckan och Mikko sköter det en gång på hösten och en gång på våren.

Han skulle vara där redan 15.30 för det brukar börja komma folk som skall basta/doppa sig runt fyra tiden och sen har dom öppet det till åtta. Så jag förde Michelle till Kaarina simhall runt sju tiden då hon hade  träningar idag och så körde jag ner till stranden för att bada bastu och doppa mig i havet några gånger.

Där var ganska mycket folk idag så vi väntade mer mot slutet då alla bastat färdigt så lite innan stängningsdags så for vi och kastade lite bad och sen i det 8 gradiga vattnet och svalka oss sen igen en sväng i bastun och på nytt i havet. Doppade oss 4ggr ikväll och det var nog en sådan otroligt skön känsla , i och med att jag gått dessa kurser i Lojo (Meriturva) där vi sjömän är tvungna och ligga i kallbassängen en viss tid så vet jag hur min kropp reagerar. Så jag var nog längre än bara ett dopp , min kropp klarar rätt så bra det kalla vattnen. Plus att man skall stå helt stilla och hålla armarna mot bröstet så håller man sig längre varm. Viftar man runt med armarna i det kalla vattnet så känns det bara kallare.

Vet att det är massor med folk som vinterbadar men ni som ännu inte hunnit med det så gå gärna och prova några gånger så kommer ni absolut och bli bitna och få en ny hobby. Har sk vinterbadat förut men inte aktivt i och med då jag varit fast med små barn. Sen går dett också att vinterbada i Ruissalo Spa där jag går på vatten gym.

Mikko blev sen kvar där och städa och jag orkade inte klä på mig utan torkade mig la på mig badrocken och jackan och hoppade i bilen , for sen på samma gång och plockade upp Michelle från simmhallen. Hon började gap skratta då hon såg när jag satt och körde bil i bara badrock. 

Alltså det var nog så skönt och då Mikko kom hem så föreslog han att vi far igen dit på tisdag...klart jag hänger med. Vi har så länge drömt om detta och sagt sen kidzen var små att sen när dom är stora och vi kan lämna dom ensam hemma så skall vi börja sk vinterbada och nu kan vi äntligen börja med denna gemensamma hobby. 

Sen börjar vi längta efter snö och hoppas att Himos backarna får hållas öppna och inte coronan gör så att alla skidorter måste ha stängt . Roligt med gemensamma hobbyn för vi vill absolut inte bara sitta hemma på soffan sen då vi får vår egen tid när det finns så mycket annat roligt att göra. Vi kommer nog säkert ibland vara soffpotatisar och inte göra något annat än att ligga på soffan och se på film men man orkar nog inte med det 365 dagar. 

 Just nu känner jag  att kroppen tackar för att den fått svalka sig i 8 gradigt vatten idag. Ibland behöver det inte vara så mycket för att inse hur härligt livet ändå kan vara mitt i denna Corona kaos. Får man säga i dessa tider att man mår bra...visst får man för just nu känner jag ett konstigt lugn fast jag och ingen annan heller vet hur vår framtid kommer se ut. Men bäst att njuta  då man har en sådan här toppen känsla för det kan vara att man måste igenom många gropar ännu innan allt detta är över.

Kram allesammans och så kämpar vi framåt sakta men säkert.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar