fredag 11 december 2020

Julpirrig

 Så tar vi emot veckoslutet med öppna armar  för det betyder ledigt åt oss. Fast jag är permitterad så har resten av familyn en normal vardag och då blir det åt mig också att försöka hänga med i deras tidsrytm.Lite svårt är det för jag kommer aldrig komma från det hur skönt det är att vara nattuggla och sova länge.

Ni undrar säkert var jag gör då jag gillar att vaka...ibland är det roligt att få se på film helt ensam och ingen som sitter brevid och avbryter hela tiden med en massa frågor...ni vet hur kidz är. Nu har dom varit hemma från skolan 2 veckor så det är liv i luckan från tidiga morron till sent på kvällen så därför tar jag mig egen tid på natten. Sen skriver jag ofta bloggen då jag är för mig själv , sitter och ser på fina inrednings tips , pysseltips och tittar ibland på olika hotell erbjudanden ( i Finland) och flygresor fast just nu är det ju inte aktuellt med att söka flygresor.

Idag kom det meddelande på Wilma  att flera skolor i Åbo håller stängda nästa vecka så det betyder att våra kidz skall inte mera detta år till skolan. 

Nästa vecka studerar dom på distans och sen är det jullov. Jag harr lite tudelade känslor...glad att dom inte skall tillbaka då vi nu är så nära inpå julen och det verkar finnas mycket corona i skolorna och här i Åbo. Men ledsen för deras skull då dom inte får se sina kompisar plus att det inte är detsamma att lära sig/studera via en dataskärm.

Nu när dom har distans studier så skulle dom bra kunna komma med mig till Himos  nästa vecka men tror dom inte har någon lust för dom har sina speldatorer här hemma .Men till julen får (läs måste) dom åtminstone ta en spelpaus och då skall vi verkligen förska vara ute och ta frisk luft. Sen vet jag inte heller hur deras skoldatorer skulle fungera i stugan då vi inte har ett fast Wifi...då jag använder datan där så kopplar jag via telefon.



Nu börjar jag verkligen längta till stugan och till julafton , börjar bli så där  julpirrig i kroppen. Försöker suga i mig allt av denna julstämning. Har alltid tyckt om julen och den goda julmaten, alla juldofter, julbelysning , julgran, ljus , överraska familjen med julklappar ,äta massvis med julgodis och ha flera härliga lata dagar tillsammans med varann under julhelgen...det är jul det!




På torsdag hade jag träff med en kompis i Mylly (roligt att ses Carita) och sen träffade vi massor med gemensamna bekanta då vi satt och drack kaffe. Sen var vi och hälsa på några av våra arbetskollegor i Viking Line pop up shop. För övrigt så gick allt smidigt till i Mylly med tanke på att corona läget inte är bra i Åbo ...till största delen hade folk masker  och Mylly är stort så det är lätt att hålla avstånd.

Lördagen tar vi emot med inget inplanerat , antingen hittar vi på något spontant eller så hittar vi inte på något  det ser vi sen. Jo visst en sak är inplanerad...vi skall äta sushi , ser framemot det för det är så otroligt gott.

Hör hur resten av familjen sover gott så nu skall jag avsluta bloggen , säga god natt och sova skönt i vårt eget "hemma hotellrum". 

Ett riktigt skönt veckoslut till er alla.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar