tisdag 8 december 2020

Pumpa som juldekoration

Nu förstår jag då folk ibland säger att dom inte vet vad det är för dag , tycker det känns lika varje år innan julen att man knappt hinner blinka så är julafton här.

Därför är jag alltid ute i god tid med att ha färdig pyntat så att man verkligen hinner njuta av denna mysiga stämning före jul. Tycker massor om att se på bilder av juldekorationer och julpyntas och ibland dyker det upp någon ide som jag sen brukar fixa under december månaden.

Som tex denna....Michelles pumpa blev kvar från Halloween då hon inte orkade gröpa ur den. Så nu har den varit ute på balkongen och inte farit illa. Nu tog jag in den för bestämde att jag målar den vit och kanske möjligtvis dekorerar den med något i silver. Det är ännu i planerings skede och sen då den är klar så får den vara ute på balkongen som dekoration.



Hade också planer på att vi också skulle hinna med att dekorera pepparkakshus men får se om det blir av för jag kommer som sagt nästa vecka "flytta" till Himos för ca 3 veckor. Kanske vi kan dekorera där sen då resten av familyn kommer upp då jullovet börjar.

Sen fick jag äntligen Jaromirs skåp tömt med kläder som blivit för små , så nu är där så fint då man öppnar skåpet. Nog för att jag alltid har ordning och reda i skåpen. 

Sen hade jag bestämt att jag åker till ett Loppis i Kaarina och köper julstjärnor i guld som jag såg på måndag då jag var dit efter jag fört Michelle och simma. Dom skulle ha blivit så fina att spraymåla silver och dekorera min vita gran i Himos men då jag kom dit så hade dom blivit sålda. Synd. Men fast jag inte fick blommorna med mig hem så kom jag hem med en konstgjord gran. Just då jag skulle gå ut så är där en hörna där det står "saa ottaa" . Jag har nämligen  hållit på att leta en gran till övrevåningen i stugan och vips så hittade jag denna. Behövs inte så mycket för att göra en glad.

Har så gott som allt julpyntas klart i stugan men skall ännu fixa lite julmys på övrevåningen och sen är det bara att vänta på julafton.

Har läst och sett mycket då folk nu dekorerat sina granar och likaså sett i affärerna hur fina konstgjorda julgranar är nuförtiden. Ser ut som dom skulle ha äkta barr på kvistarna , sen är dom också fina som har lite "snö" på kvistarna. Själv har jag haft vit många år med silverdekoration  men skulle nog kunna tänka mig något år en grön konstgjordgran som verkligen ser ut som äkta.

Hur vill ni att granen skall vara...äkta eller oäkta ? Vilket färgtema gillar ni på grandekorationen? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar