söndag 13 december 2020

Lucia behövs i dessa tider


 Vill önska er alla som tittar in på bloggen idag en riktigt trevlig Lucia dag.

Synd att denna dag inte kunde firas som vi gjort förut , för visst är det fint i kyrkan då lucia med sina tärnor tar plats och låter dom vackra sångerna klinga i kyrkan.

Det är tyvärr inte ofta vi är in i Åbo Domkyrka och ser på lucia just på grund av att där brukar vara så otroligt med folk , men det hör ju till stämningen att alla vill och se på detta fina ljuståg.

Såg en liten stund på tv från Helsingfors Domkyrka där dom hade lucia kröningen och visst såg det så tom ut då bara lucia ensam stod där , saknade verkligen hennes följe.

Men Finland hade en fin lucia som sjöng så otroligt vacker och hade en så otroligt utstrålning. Det är nog detta ljus som vi nu verkligen behöver som lucia sprider i denna mörka tid och som kanske känns ännu mörkare för många tack vare allt trist som världen nu är med om. 

Känns jätte ledsamt att veta hur många många som verkligen mår så otroligt dåligt nu att varken lucias eller något annat ljus nu hjälper. Men jag verkligen hoppas att de som just nu mår så otroligt dåligt ändå orkar hoppas på ljusare tider fast det kanske just nu inte känns så.

För så långdraget som detta är som vi nu går igenom så är det inte förvånande att folk snart börjar ge upp. Men hoppas att många tog emot lucians ljus idag och verkligen orkar kämpa sig några veckor i taget sakta framåt fast det emellanåt kanske känns förjävligt. 

Jag vill sända er alla en varm och ljus kram i denna mörka tid på luciadagen ,  jag blir så ledsen av att tänka på hur  många här ute i på detta jordklot som just nu mår så otroligt dåligt.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar