tisdag 1 december 2020

Julbilder från vårt hem

 Så är jag tillbaka i Åbo hos familjen efter några  avkopplande dagar uppe i Himos. Nu har jag allt färdig pyntat och fixat  där så när vi åker dit nästa gång ( kanske redan till veckoslutet) så är det bara att knäppa på bastun och sätta eld i öppna spisen och njuta av tid tillsammans . Det är så roligt att öppna dörren då man kommer dit då allt är helt tip top och nu är det extra roligt då allt är så fint julpyntat och man verkligen får den rätta julstämningen. 

Jag är lika hemma ,  om vi åker någonstans tex på resa så vill jag ha allt i sin ordning innan vi far för det är så mycket roligare och komma till ett hem som är städat och fint.



 

 Detta lucia tåg väntar ivrigt att det skall bli den 13 December.

 

 


 

 

 Granen behöver inte vara stor...räcker med en kvist så blir det mysigt och nedanför ser ni då jag fixat till en bukett med lingonris och enkvistar och la i en batteri slinga. Fint att fast duka med en sådan bukett på jul eller ny års bordet.

 


Igår morse (måndag)  när jag steg upp så var det vitt på marken i Himos , hade snöat på natten men idag när jag på förmiddagen började köra mot Åbo så kom det ner som snöslask. Så inte verkar det ännu bli vitt där uppe , men hinner nog ännu till jul komma ordentligt med snö där. Hur det blir här i söder är det svårt att säga , nu har det lovas bara plus grader hela veckan här i Åbo.

 Men  blir det en mörk vinter här i söder och ni börjar sakna snö så bara att höra av sig till mig så får ni gärna hyra stugan från och med början av nästa år , för nu kommer vi ha det åt oss själva ända till den 3:e januari.

 

 

 Har några julklappar som jag skall köpa ännu denna vecka men sen börjar allt vara klart , fick alla klappar paketerade som jag har i Himos så någon fördel är det att vara permitterad man har sk massor av tid att göra saker.  Men nog har jag minnen från sådana jular som man ännu i det sista haft alla klappar oköpta  och nog kom julen för det. Men måste  erkänna att det är nog skönare att invänta  julen utan någon som helst stress ,  nog är allt så mycket lättare nu då barnen är stora och klarar sig själva. 

 

 

Nu har jag julfixat hemma och julfixat  i stugan så nu blir det att vara houskeeper när barnen har sin hemma skola ...det skall vara frukost , det lagar dom själv så i morron får jag sova längre , sen skall det vara lunch , mellanmål och middag där emellan så skall ja väl hinna hjälpa om det är några skoluppgifter dom inte klarar av ( tro nog inte jag heller klarar dom) så ni kan nog säkert gissa varför jag ibland vill vara ensam och tanka ny energi.

 

 

Nu då jag var i stugan hade jag ingen lust att ha tv:n på utan satt och lyssnade på julsånger men nu då jag är hemma skall jag fortsätta på min julfilm maraton. Så låt de fast regna hela morgondagen för jag tänker bara vara inne och mysa. 

I detta inlägg är det foton med jultema från vårt hem och i något skede skall jag också visa hur jag inrett stugan inför jul och nyår.

Nedanför ser ni då jag format min tuija till en Grinch gran ( böjd topp)






Nedanför ser ni vår traditionella godis kalender som är ett måste varje jul. Den har hängt med sen barnen var små .Det var verkligen bra loppis kap som jag gjorde för många år sen. Dom tycker så otroligt om den och sen finns det en stor ficka bakom där det på julaftons morgonen finns ett sk "morgonpaket" som brukar vara ett present kort til Hesburger eller Jungeljuice. Får se vad det blir i år.

Detta år kom jag  på att jag lägger tre olika godis sorter i fickorna så får dom lite ombyte , förut har vi haft samma godis från ficka 1 till ficka 24. I år finns där små Smarties , Twix och Marianne godis.





På balkongen pryder också tallkvistar och min superfina , stora metall stjärna. Stjärnan tog jag faktiskt nu med upp till stugan och den får hänga på väggen. Ger ett så mysigt sken då man sitter ute efter bastun i på terassen.

 




Mina gråa söta julmöss sitter ute på balkongen ,  (jul)möss har vi också inne men dom är riktiga så dom får snällt hållas i buren.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar