fredag 18 december 2020

Julfilm

 

 

Så börjar det närma sig lördag och känns lite småfestligt , skulle jag ha spolat tiden långt tillbaka så skulle lördagen ha betytt att man väntade på det efterlängtade partyt som man planerat flera veckor innan. Men i morron ser jag framemot något helt annat än party...väntar nämligen att familjen skall anlända och att skidsäsongen är officiellt öppnad från och med i morron här i Himos.

 

Det är långt ifrån alla backar öppna här , men det är ju i alla fall roligt att dom äntligen får igång skidcentret. Nu hoppas jag innerligt att dom kommer kunna ha öppet hela säsongen men då ingen vet vad denna coronan för med sig och vad som måste stängas och när. Men visst är det ändå lite skämmande hur tiden ändå gått snabbt detta år ( tycker jag)  , tänk det är 9 månader sedan dom måste stänga alla skidbackar här och nu är det dags för öppning. Så nog går tiden framåt om vi sen lever i en sk normal värld eller corona värld.

Hur gick min film maraton idag , inget vidare kan jag lova. Blev inte och se på någon film på hela dagen utan jag blev och slö surffa runt på datan hela dagen och njöt av brasans knastrande. Finns inget mysigare än eld i öppna spisen och man kan sitta och titta ut på flingorna som virvlar runt . Kom nog en del snö , men får gärna komma mera , vädret var runt -1  idag så det börjar kännas juligt här i Himos. Men det är nog så otroligt hur dessa temperaturer kastar , här har dom nu också lovat ganska höga plus grader och då börjar vi gå mot slutet av december. 

Tänk då man var liten och det var super vintrar i södra Finland redan i Oktober , men sådana vintrar blir det inte mera där. Men dom kan nu vara lyckliga som alltid gnäller på vinter, kallt och snö för nu blir det nog inga mycket vita vintrar mera i söder och  inte heller någon bitande kyla. Är så otroligt glad att jag har denna platsen för vi skulle absolut inte orka se på det mörka , trista regniga vädret i Åbo hela vintern, nu kan fly hit. Förstås om man vill ha riktig riktig vinter så  måste man nog ända upp till Lappland men det är nog för lång väg att åka dit flera gånger i året och resekassan skulle nog hastigt ta slut. Men hit till Himos kan vi komma flera gånger i månaden för det är 3 timmars körtid från Åbo.

 



Idag for jag på en kvällspromenad här i våra områden och visst tusan är det fint då det är snötäcke på marken, nog får man lite sån där Winterwonderland fiilis ni vet. Jag skulle haft god lust att kasta mig omkull och göra snöänglar men undrar nog om dom skulle ha fört mig till Jämsäs akuten om någon skulle hittat mig sprattlande på marken...säkert trott att jag tagit några huttar för mycket.

Men då man har barn med är allt förlåtligt  , då får till och med föräldrarna bli lite så där småbarnsliga ni vet som tex sitta i sandlådan med en bil i handen och köra av och an och ha en massa läten (brrrrmmmm som bilar låter). Så i morron tänker jag tvinga vinterkläder på mina kidz och så fasen skall vi ut skutta runt i snön och göra snöänglar om det inte hinner bli tö innan dom kommer hit. Likaså är det mycket roligare i pulkbacken då kidzen är med så vi kommer nog ha många glada skratt där då vi kommer nersusande med pulkorna , madrasserna och donitser.

Vänta bara då deras stor syrra med pojkvän kommer hit till ny året , lovar att då skall vi göra allt roligt som man kunde göra som barn....änglar i snön , snöbollskrig , bygga snögubbar , pulkåkning , skida ....bara låta fantasin flöda. Ända som nu är annorlunda denna vinter är att vi måste hålla avstånd till andra men det skall vi nog klara.

Nu skall jag se en julfilm och surprise...den heter :

 Alle 30+ aangekondigde nieuwe films op Netflix in december - FilmVandaag.nl 

                                                                                                                                                                     

Tror det just nu i dagsläget det är bättre och få sin Californien längtan lugnad via film för skrev idag med några av mina vänner som bor i Californien  och läget är allt annat än bra där. Nu är det lock down där igen. Så vad skulle jag nu kunna göra om jag nu vore där då allt är ned stängt. Här får jag vara glad att vi har en så fin natur och kan gå in i skogen och njuta av lugnet och vår rena luft och fra i sig en äkta barrskogsdoft.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar