lördag 5 december 2020

Åbo i juleskrud

Tänk att lucka 5 redan är öppnad i kalendern och det återstår ändast 19 dagar kvar till julafton och sen är den över för i år , men sen har vi ännu  det ny året som skall firas och  hoppas verkligen vi får ett roligt år 2021.

 

 

Tycker slutet av detta år ändå har varit rätt roligt fast det bara ökat och ökat dessa corona fall , men tycker att en del av pusselbitarna kommit på plats fast det i början av året kändes jätte jobbigt då jag blev permitterad. Sen löpte det på , jag hade jobb ända till oktober tills följande permitterings lapp fanns i min hand och blev lika ledsen igen som i början på året.

 



 

Men fast jag nu är permitterad så tycker jag att jag hittat en bra vardag för det. Nu är det så roligt före jul med allt pyntas och fixas så dit far mycket av min lediga tid och sen är jag så glad då jag ser att jag ändå behövs ute på arbetsfronten. Igår var jag och hjälpte till på dagiset  plus att dom också från kontoret försökt få tag på mig så litar nog på att jag har jobb och blir det en period som jag inte jobbar så försöker jag hitta på andra roliga saker att göra i vardagen.

 

 Mikko leker E.T...ni vet...E.T phone home

Börjar mera och mera tycka om då jag får vara hemma med familyn och dom tycker också det vart roligt då dom fått ha mig på landbacken nu ett tag. 

Idag kom Ankku , Robin och Winston ut åkande till Åbo en sväng och hälsade på och Michelle var överlycklig för hon vet när Ankku kommer hit så brukar hon ofta få massor med fina kläder av henne. Tack!! 

 

 

Efter att dom åkte hem så bestämde vi att fara och gå runt en sväng i stan och se på alla fina julbelysningar , äntligen fick jag se den fina Teater bron i juleskrud. Jag var verkligen imponerad , verkligen fin design med dessa olika stora röda bollar och granar och grön belysning.Sen gick vi mot Åbo Domkyrka och såg på den mäktiga granen.

Det som vi undrade oss över var att då man gick förbi pubar, matplatser så var det otroligt med folk igång och nära varandra satt dom så inte vet jag om vi någonsin får slut på detta då folk inte bryr sig. Får ju verkligen hoppas det blir någon ordning på denna corna då vaccinet kommer men den kommer ju inte och räcka åt alla så det skall nog bli intressant och se hur nästa år blir.

 

Vi skall snart avsluta denna roliga dag med att krypa ner i vår sköna säng och ligga och se på någon film. Igår hann jag med en julfilm och idag då jag vaknade så jag igen på en julfilm , tycker så otroligt om stämningen i dessa romantiska julfilmer och bölar (läs gråter) i slutet av alla filmer då dom alla har ett så fint och lyckligt slut.

Hoppas ni alla haft en bra dag , den blir så bra som man gör den. 




Tycker Åbo verkligen är en fin stad , det är först nu då våra kidz är stora som vi har mera tid att upptäcka Åbo. Sa åt Mikko att det skulle ha varit så mysigt att sätta oss på en terass och ta oss en alkoholfri glögg men nu då corona smittorna bara ökar så är det bättre och ta glöggen hemma. Men nästa år om allt är någorlunda normalt så vill jag verkligen sätta mig ute på en terass med en varm glögg.


 










 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar