onsdag 9 december 2020

Jaromir gjorde egen krans

Försöker hålla någorlunda rytm fast jag är permitterad för annars skulle jag sova hela dagen , sjusovare som jag är. Så det är tur att kidzen har skola så har vi väckning kl 8 nu när dom har hemma skola.


 

Idag hade Jaromir på schema att dom skulle laga en julkrans , så han hade bråttom ut till skogen och söka kvistar som han skulle ha då han började laga den. Blev lite bråttom för mig att hjälpa för jag skulle på jobb till kl12 idag ( dagiset) , men vi hann nog ändå få den färdig. Den blev ju riktigt fin tycker jag , till det att han alltid skall göra allt så snabbt . Ha har inte tid att sitta och koncentrera sig och göra saker i lugn och ro. Men sen när det gäller att spela på datan med kompisar då sitter han still hur länge som helst. 

Han sa att han skall hänga den på dörren till sitt rum i stugan, han har sitt rum på övrevåningen.

Just nu märker jag hur roligt det är då kidzen är så stora att dom klarar sig själva , tänk vad härligt att kunna ta emot jobb med kort varsel och inte bli och fundera vem som ser efter mina barn. Nej nu är det bara att säga hej då och så vet jag att dom klarar sig och hittar åt sig mat från kylskåpet. Börjar verkligen ha härliga tider då jag kan uträtta saker helt spontant. Därför har jag sagt i dagiset att dom får fast på morgonen lägga text om dom behöver hjälp för jag har som sagt bara 5 minuters väg dit.

Idag for jag efter jobbet och handla för jag tycker om att göra större matköp än att varje dag rusa till mataffären. Mikko är den som hellre rusar där varje dag och söker något om vi råkar ha slut  som tex mjölk ....varför köpa bara 2 burkar när man vet att dom är slut direkt. Själv köper jag helst 5 burkar eller fler då jag vet att det går åt så otroliga mjölk mängder hos oss. En annan sak som alltid är slut så är brödet , så därför vill jag altid ha extre bröd i fryset så det bara är att ta fram då man ser att någon tar den sista brödbiten från påsen. Maten vill jag också planera för hela veckan för man kommer så mycket enklare undan. Nu är som sagt kylskåpet laddat med mat så jag inte behöver åka och handla mera denna vecka.

Nu skall jag börja planera vad jag skall ha med då jag nästa vecka åker till stugan , brukar göra en lista då jag kommer på något så är det sen så mycket enklare när jag börjar packa att  få med allt. Det är inte bara så där att komma tillbaka hem om jag glömt något. Det som är tur är att vi har flera reserv nycklar i Himos center så det är isåfall bara att åka dit om jag skulle råka glömma nycklarna hemma. Dom behöver flera nycklar där då det kommer hyresgäster til min stuga och sen behöver dom själva nycklar då dom kommer och gör städcheck när hyresgästerna åkt. Så in i min stuga slipper jag alltid fast nycklarna är i Åbo.

Till slut får jag väl säga som Arja Saijonmaa sjunger ...Jag vill tacka livet som gett mig så mycket.... för det har det nog men det kräver nog att man själv ser positivt på livet och gör något för inte blir det annars så mycket gjort. Plus att jag vet att livet kommer ännu att ge mig mycket ( roligt),

Med det slutar jag och säger God Natt , kommer sova skönt efter en rolig dag.  





 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar