onsdag 30 december 2020

Att köra bil till toppen sket sig

Tisdagen var en dag som jag bestämde att det får bli soffan och tv:n , låter kanske för många jäkligt trist men för mig lyx. Tycker om dagar att ligga på soffan och lata och slö titta på någon serie eller film , har faktiskt lärt mig att bara vara. Förr skulle jag ha haft dåligt samvete att bara ligga på soffan och inte göra något men nu är jag verkligen glad att jag kan njuta av det. 

 


 

Tror till och med att jag slumrade till en stund dä rjag låg och slö tittade på tv tills jag mitt i allt vaknade av att jag hörde det kom en bil och någon kom upp på trappan....plötsligt fick jag överrasknings gäster...Angelica , Robin och hunden Winston.

 


 

Visste att dom skulle komma upp och fira ny året med oss men visste inte vilken dag och plötsligt var dom här i Himos, resten av familjen kommer upp på torsdag kväll. 

Angelica och Robin for iväg på förmiddagen mot Jämsä för dom skulle gå en liten skogslänk med hunden så han fick njuta av att tumla runt i snön och sen ville dom åka en sväng till Jyväskylä. Jag höll mig i stugan förutom att jag tog en tur ut och fota runt  kl 16 då det blir den sk " blue hour" ....ni vet då himlen blir så där magisk blå.

 


 

Bestämde att jag åker upp på Himos top och ser om jag får några fina foton, det snöade ganska mycket just då så jag visste inte om det alls skulle bli så ba foton men jag skulle i alla fall få lite friskluft.




Föret var rätt så dåligt så jag funderade faktiskt om jag kommer upp på dom branta vägarna som man köra upp till toppen men jag tänkte att jag gör ett försök. Men kom absolut inte så långt så började decken tappa fäste och började bara snurra så hade inget annat val än att sakta men säkert mitt i backen försöka få bilen svängd och snäll köra neråt. Kände nog att pulsen slog några extra slag men som tur så hamnade jag inte i diket utan fick den svängd.

 


 

Bestämde att jag lämnar bilen på en parkering som fanns där nära och går upp och knäpper lite bilder. Trodde att det var jag som inte hittade den rätta tekniken att köra upp men då jag började gå neråt så skulle ni ha sett vilket kaos det var...mötte två bilar som kämpade på att komma upp men nej...dom fick också svänga. Sen då jag kom ner där jag hade bilen så fortsatte bilkaoset. Där finns en korsning där det går en brant backe åt vänster och en åt höger och jäkla hur bilarna kämpade på att kunna komma upp för dessa backar. 

 

Dessa vägar går som sagt upp på toppen och det finns massor med stugor där så vete tusan hur bilarna slapp till sina stugor på kvällen för såg verkligen dåligt ut i korsningen. Det var nog massor med folk som fick skrapa sig i huvudet och fundera vad dom skall ta sig till. Jag hoppade i bilen och körde till egen stuga så vete tusan hur det gick för dom som skulle till stugorna uppe på toppen.

Förstås kom det förbi susande dessa fyrhjulsdrivna bilar  som inte hade några problem att ta sig upp mot toppen.

 Nu är det tö och säkert ännu halare så hoppas dom som kommer hit och skall fira ny året att dom kommer lyckligt fram till sina stugor. Hoppas verkligen att Mikko och kidzen kommer lyckligt och väl fram hit till ny års kvällen för föret kommer nog inte vara det bästa.



 

Men som sagt fick fina foton och friskluft då jag gick upp till toppen, kanske jag alltid borde göra så att jag kör upp en bit och lämnar bilen på parkeringen och går sista biten.

Nu får ni som saknar snö njuta av fina vinterbilder och skall försöka få ihop ett samma inlägg till ny årsafton som jag skrev i fjol som heter månad för månad och går igenom vad jag varit med om detta år.

Tills dess ha det bra.




 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar