måndag 7 december 2020

Pappa smider planer (igen)!!

Vi hade inget inplanerat på söndagen och skönt så , kidzen ville bara ta de lugnt och satt och spelade när Mikko plötsligt sa ..Vi far en sväng till Ikea och det gjorde vi. Vi for på två man för Michelle och Jaromir fortsatte spela.

 

Varför vi egentligen for ut åkande till Ikea fast man helt inte skall röra sig så mycket onödigt var att vi i början av nästa år skall fixa lite om i sovrummet och köpa dit ett ordentligt stort klädskåp.

Kan behövas för ni som har tonårs tjejer hemma vet att deras klädskåp svämmar över   i alla fall hos oss) . Jag har nu haft mina kläder i några skåp i Michelles rum men som sagt hon kommer verkligen behöva alla skåp som finns i hennes rum för att hon skall få plats med alla sina kläder. Hon har som sagt fått så jätte fina kläder av Ankku som hon i sitt ställe vill bli av med.


 

                                            

 


Därför for vi utåkande och såg vilket kunde vara snyggt i sovrummet, ännu slog vi inte till men vi planerade ett tillsammans med försäljaren .Sen då vi äntligen får ett stor , nytt klädskåp så får Mikko äntligen skrubben tömd i sovrummet och vi får äntligen mera utrymme också där. Vem vet kanske jag tar hela den skrubben åt mig själv i stället och gör den till en walking closet , oj det skulle vara drömmen det . Jag älskar och ha fint i skåpen och kan redan se hur fint jag skulle ha det i min egen walking closet. Nå i nästa år är vi klokare hur det kommer att bli.

Tror det är nu då man inte kommer sig ut i världen som jag skulle ha lust och förnya massor här hemma , men vill inte slösa iväg hela min resebudget på hemmet för tror nog starkt på att vi kommer oss iväg ut i vida världen inom närmaste framtid. Bara dom börjar vaccinera så tror jag nog sakta men säkert gränserna börjar öppnas. Om det är bra eller dåligt vet jag inte...men i alla fall för alla som längtar iväg på äventyr så är det bra.

Idag måndag så var det bara och ringa ett samtal direkt då jag vaknade för igår kväll lossnade det en stor bit från en tand och nu ville jag snabbt få den fixad före jul. Sm tur så ka hon en akut tid åt mig så jag slapp direkt på dagen och fixa den ..tack och lov. Sa då jag kom hem att det är verkligen synd att det inte gick så här smidigt till förr då dom lappade tänderna , därför har jag haft sådan otrolig tandläkarskräck då det var helt grymt förr då dom borrade utan bedövning och det tog sjukt som fan....inte undra på att man inte har haft lust att gå hos tandläkaren mera än vad man måste.

Men nu skulle hon lägga en tid och så skulle dom fixa dom som behövs, oj oj om man ändå hade friska , fina tänder men det är nog bara något man får drömma om.

När jag kom hem så fixade jag mat för sen skulle jag köra Michelle till simträningen , dom får alltså simma dom som tränar  men annars är ju simmallen stängd för allmänheten.Verkligen trist i dessa mörka , ruskiga tider så får inte folk en gå och simma. I alla fall medan hon simmade så for jag en sväng och såg mig runt i Kaarina och njöt av all julbelysning som folk dekorerat sina balkonger och gårdar med. Tycker verkligen folk har satsat ordentligt på julbelysning i år....så otroligt hur en del har dekorerat med alla dessa belysningar som det finns nuförtiden. 

När vi om hem med Michelle så ringer telefonen och då var det papsen som ringde och skulle behöva pengar för han var på väg på kryssning, Jag sa att inte tänker jag mera i kväll fara och söka pengar åt han. Nå vad det verkar så skall han iväg i morron på kryssning , vet ni jag börjar bli så trött på allt så egentligen hoppas jag han sticker iväg på kryssning att dom verkligen hastigt nu måste börja göra något med hans boende då han inte hålls hemma. Skrev nu på kvällen åt huvudskötaren vad han planerar och att jag tänker inte ta ansvaret på mig om han far på kryssning , utan det är dom som får fixa hem han sen om han försvunnit från lägenheten. 

Så egentligen har jag go lust att föra pengar åt honom och hoppas att han sticker iväg så får dom lite och fundera på då han inte är hemma då dom skall komma och ge medicin. Men inte tänker JAG köra han till hamnen , han får nog fasen fixa sin resa själv om han skall iväg. Jag är så förbannad trött på alla dessa hans ideer och det hjälper inte sen att neka för när han har bestämt något så är han som en envis unge i trotsåldern och skall iväg. Jag ser verkligen med spänning på vad han tänker hitta på i morron och vad skötaren säger.

Undrar om jag alls kommer att kunna koppla av och njuta i Himos nu när han sitter hemm aoch smider planer  , jag hoppas ju verkligen inte han sätter sig i taxin och säger att han skall och hälsa på mig till Himos. Jag inte är det lätt när föräldrarna blir gamla och sjuka...fortsätter det alltför länge det här så är det nog jag som kommer att bli sjuk av allt funderas och oroas.

Nu har jag suttit här i lugn och ro och skrivit och njutit av mina enkla men fina juldekorationer hemma oj om det skulle dala ner lite flingor hur fint det skulle vara, Vi såg just att dom börjat "tykittää lunta" uppe i Himos för där börja vara sådan temperatur att dom kan ha snökanonerna igång....så med god tur så kommer vi få spendera jullovet i backarna...åka pulka , donitser , skidor , snowboard osv ...fasen det skall bli kul, oj vad vi har längtat.

God natt allesammans och i morron ny dag och nya tag!




 

.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar