Man kan ju fylla paprikor med allt möjligt och kanske nån har lagat dom lika som jag gjort men i alla fall vill jag dela med mig av min favorit.
Recept....Steker maletköttet och lägger i Pepparmix av Creme bonjour och låter det vara en stund i stekpannan på svag värme....till ett paket maletkött på 400g använder jag ca en och en halv till två burkar Cremebonjour....man kan variera hur mycket man vill lägga.
Medan det är i pannan så klyver jag paprikorna och sköljer av dom.
Sen är det bara att fylla dom med maletkött+pepparmix massan och lägga på massor med riven ost.
Brukar ha ugnen på 225 grader tillförst men sen skruva ner typ till 100 så att inte osten bränns för man måste ha dom ett bra tag så dom blir så där mjuka och saftiga...till slut har jag riktigt svag värme typ 50 grader.
Sen är det bara att fixa en sallad och rekomenderar att strö över salladen Santa Maria tortilla chips som jag smular i mindre bitar...perfekt!!!
En del kan tycka att pepparmixen kan vara lite stark...men det finns ju olika smaker av denna Creme Bonjour....bara att prova sig fram.
Kanske något att prova på till veckoslutet...
Ps!!Till Halloween brukar jag använda oranga paprikor!!
Pepparmixen blandas medmaletköttet |
Paprikorna fyllda och mycket ost på och in i ugnen. |
Dags för kvälls mums...och gott var det!! |
Detta är supergott att strö på salladen....krossa det till mindre bitar!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar