måndag 19 november 2018

Har plockat ut den tunga stenen från ryggsäcken

 Först vill jag tacka till en massa härliga kommentarer på min Fb sida, tack också till alla er som skickat till min inbox och till ALLA er som orkade er in och läsa mitt förra inlägg...ser att vi är många i samma båt. Skönt man behöver inte känna sig ensam ...det är nog en så otrolig jobbig fas i livet då föräldrarna börjar bli gamla.

Tror det gjorde gott att snöbollen sprack och jag nu verkligen inser att det finns hjälp att få innan jag helt brakar ihop och idag har jag gjort det stora steget som jag borde gjort för LÄNGE sen .....beställt hemvård åt min pappa på heltid. Herrejösses så skönt det känns då jag äntligen tagit bort den tunga stenen från min " ryggsäck".

Man vill ju sina föräldrar allt väl och hjälpa in till det sista men nu var det jag som stjälpte....har länge vetat att det är skötande av min pappa på lediga veckorna som tömt mitt eget batteri och gjort att det nästan hann bli helt tomt.

Att jag på mina lediga veckor  1 1/2 år orkat springa hos honom varje dag flera gånger ...fattar det inte ännu.Har aldrig känt att jag varit ledig fast jag haft sk mina lediga veckor. Men visst har Mikkot fått se att mina krafter börjat ta slut för nog har det ibland tagit så emot att gå till papsen och ge morgon/kvälls medicin ,kolla med maten ,städa, diska ,tvätta plus att jag har hemma också att göra efter jag varit på jobb en vecka . Men hur skulle han kunna veta hur allvarlig det är med mig då han har haft mycket annat att tänka på.

Nu hoppas jag att han själv söker hjälp om han känner att det behövs  i sorgen  för jag är absolut den sista personen som orkar ge det stöd han kanske nu skulle behöva...finns bara inte kraft fast jag hur skulle villa vara de starkare av oss .

Men nu skall jag ge mig själv tid och verkligen njuta , vila och samla den energi som jag alltid haft och hur tokigt det än låter i detta kaos så har jag nog krafter att se positivt framåt....har mycket härligt på kommande och i och med att jag nu sluppit den tunga bördan att sköta pappa så vet jag att jag nog kommer tillbaka som den glada Lissu full av energi.

Sen är det bara att hoppas att nästa steg blir att min pappa i något skede kommer in på något boende och jag inte mera behöver oroa mig för vad allt han hittar på....hur mycket jag än tycker om min pappa som känns inte detta roligt något mera att ständigt få gå och vara orolig vad an hittar på.

Nu det senaste är att han sitter och planerar resa till Gdansk och sen åka på julkryssning med Baltic Princess ...så ni förstår ju min inre stress. Tror ju inte han gör slag i saken men inte trodde jag heller att han ensam skulle komma och kryssa med Viking Grace då jag var på jobb och där satt han i aulan.

Men nu tar jag en dag i taget och hoppas min inre stress snart börjar lätta.


Tack tack tack tack till er alla var ni än finns 💖

Fast många tycker att världen blivit så datoriserad men i situationer som nu så är ett hjärta/kommentar på dataskärmen  så förbannat värdefullt för mig och säkert många anda känner säkert samma att ett litet hjärta på skärmen  kan värma så otroligt inombords.

I morron skall jag till farbror doktorn och släppa ut  av min inre stress... det blir nog bra bara det blir färdigt. Kämpe kram till oss alla som är i denna situation.




1 kommentar:

  1. Tur att du har fått stenen bort! Jag är så sjuttons glad!

    SvaraRadera