fredag 30 november 2018

Ta emot julen på rätt sätt.

Det är inget ont som inte för något gott med sig....sitter här och tänker att skönt att kroppen och vännerna äntligen ropade till att nu tar du en PAUS!!!





                     Min härliga dyna som jag köpte i  fjol i Usa.


Om jag skall vara ärlig så vet jag faktiskt inte när jag inombords haft ett sådant lugn. Har ju nog länget funderat när kropper börjar visa tecken på tex magsår eller något annat  då jag känt att stressnivån blivit för hög....men bitit ihop och fortsatt som förut. Som tur gick det inte så långt att magen tog stryk...men tror nog inte det skulle ha gått allför många år till så skulle jag säkert fått alla tänkbara sjukdomar... jag som inte brukar bli sjuk.





Det är ofta sådana gnällspikar som går runt och klagar och är sk "sjuka" som egentligen  lever längst....dom som aldrig är sjuka eller inte vill inse att dom är sjuka...åt sådana personer smäller det ofta till ordentligt för man låter det ofta gå för långt och då är det oftast för sent  att reparera skadan eller så kommer det någon sjukdom som man inte kan något åt.

Läser mycket bloggar  och här är en av min favorit https://4000mil.se/ nu har då ödet slått till åt två levnadsglada resenärer som ser så positivt på livet och njuter av alla resor dom planerar och ställen dom får uppleva....nu har Christofer drabbats av en stroke. Sänder er en kämpekram!! Där ser man hur hastigt livet kan ändras.

Funderar ibland varför ofta levnadsglada och positivt inriktade människor måste ner i en mörk dal  då livet känns som bäst....  men man får väl inte  ha det för bra. Likaså funderar jag på varför vårt år 2018 varit så otroligt mörkt....vi har det bra och kan resa ofta och det gör vi också , gnäller inte över livet för vi älskar att leva ,vi verkligen njuter av livet till 100% som jag skrivit tidigare, vi hör  till dom som fått vara jätte friska ,  vi gillar att jobba och PAM så kom det en färg som färgade detta år svart....men vi ser ljuset i tunneln och nästa år kommer vi tillbaka med  större leende och tar emot ALLT härlig som livet ger oss chans till.






Men nu skall jag  ett tag bara tänka på mig själv och vad som känns skönt och bra för min kropp ....fortsätter idag med tema bastu. Det blir midsommar stämning mixat med julstämning...idag köpte  jag midsommardoft till badvattnet och från  dansbandskanalen klingar det julmusik.....och  vänta bara nästa år 2019...då kommer familjen Virta (översatt familjen Energi) men nya tag och ännu mera  krafter.

Hoppas det blir ljusare inlägg och ljusare färg i nästa år och många nya härliga äventyr (resor) som gör att vi älskar livet så mycket som vi gör.

Nu är jag redo att ta emot december och på söndagen tänder vi första advents ljuset...nu myser vi i vårt lilla Tomtebo. Glad lilla jul åt er alla.




Sen är godis kalendern laddad med karameller som kidzen varje år får välja själv och i år valde dom Marianne. Glömde fylla på den sista luckan innan jag tog foto ser jag nu. Denna kalender är ett kärt loppis fynd sen många år tillbaka.




Visst tusan är väntan på julen mysig om man tar emot den på rätt sätt....lämna bort alla måsten och gör sådant som känns roligt.




1 kommentar: