torsdag 29 november 2018

Julstämning och björkdoft

Skulle kunna sitta hur länge som helst i mitt heliga rum ( bastun).Jag bastar så gott som varje dag och i synnerhet nu vintertid är det den bästa platsen åt en som fryser så mycket som jag gör plus att jag hittar så otrolig skön stämning i bastun.




Jag kan av erfarenhet säga att man blir nog så fri från stress bara av att sitt där i värmen.Jag använder ofta bastudoft i vattnet då jag kastar bad....helst doft av björk...min favorit. Medan jag bastade idag så hade  jag julsånger till bakgrunds musik och jag tror till och med jag fick  lite julstämning fast bastun doftade björkdoft och sommar.








Flaskorna fick vi som bröllopsgåva av Pernilla i Usa (gillar dom super mycket) och limousinen köpte jag själv  från Las Vegas till minne då vi gifte oss där 2015. 






Synd bara att denna egna tid är så kort för sen kommer kidzen hemma från skolan och så börjar vardags racet igen....kompisar hit , mat , läxor ,träning (Mikko brukar köra dom dit ,)sen skulle  farsgubben på julfest så jag skulle köra han dit...så som sagt det är nog ganska svårt att bara ligga och vila , samla krafter och hitta egen tid  då vardagen måste löpa på som förut.





Ni som läser min blogg vet att jag brukar säga "Hemma bra borta bäst " och  om jag nu skulle få välja skulle jag absolut ligga på en  beach eller vid en pool i solen och  läsa en bra bok....men då den drömmen inte går att uppfylla nu så gör jag det som jag tycker näst bäst om efter att resa ...pynta,inreda och fixa vårt hem. Det är nog också en sådan otroligt bra terapi för mig i denna hektiska vardag. Att få gå runt  hemma och titta , fundera och planera plus att julen är en speciell årstid  med all belysning och ljus som ger en så otroligt varm och mysig stämning hemma, sen fota lite och sen sitta i lugn och ro och skriva blogg....det gillar jag.





Många undrar säkert varför jag inreder och fixar för det hörs nog säkert som att jag aldrig är hemma....men  det är sällan jag är någonstans på mina lediga veckor förutom då vi reser annars är jag  BARA hemma trivs för mig själv efter en hektisk arbetsvecka. Mikko är den mera rastlösa som på sina lediga dagar hellre har tusen projekt....han har jätte svårt att bara sitta hemma och koppla av medan jag som sagt kan fast ligga på soffan och tex lyssna på musik hur många timmar som helst.




På  julen kommer jag att jobba men vill ändå ha julstämning hemma ...brukar inreda enkelt och mysigt och har mina kära julprydnader som följer med år efter år. Jag hör inte till den gruppen som faller för allt nytt julpynt som plockas upp i affärerna...min stor passion är mina vita julstjärnor i olika storlekar plus mina vita tomtar i olika storlekar. Använder plast grankvistar då jag pyntar...lätt att ta fram varje år , barrar inte och tillbaka i skåpet efter julen. That´s it!!




I år  vill jag  ännu mera få fram tema "stjärnor" här hemma för jag har detta år fått se en massa stjärnor tändas uppe i himlen då nära och kära gott bort.


La en stjärna i varje mugg för Satu , Nick , Irja (Mikkos mamma) och "Gontzo" som lämnat oss i år ,  låt  alla mina stjärnor lysa i kapp med er där uppe....vi tänker på er.




Har inte på många år haft julstress....har minskat med så mycket som förr gjorde julen till en av dom stressigaste tiderna under året och ju äldre kidzen blir desto enklare slipper man undan.....inte smussla med önskelistor, paketera och gömma paketen. I år då jag jobbar så behöver jag inte ens tänka på att köpa julmat....julmatspengarna lägger jag i resespargrisen och sen unnar vi oss nästa år en Spa weekend på något mysigt hotell...familytime!!

Hur är det med er andra börjar ni få julstämning  eller har det redan övergått i julstress??


                                  Gillar min stora metall stjärna på balkongen








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar