torsdag 7 februari 2019

3 låtar

Tror dom flesta som följer med Eurovisionen vet att det är Darude ( Ville Virtanen)  och Sebastian Rejman som skall åka iväg till Tel Aviv / Israel och representera Finland.

Finland har gjort så nu ett par gånger att det väljs en artist som får framföra 3 låtar och den låten som får mest röster så framförs i maj i den stora Eurovision Song Contest tävlingen.

I Sverige är ju Mello ( Melodifestivalen) en stor grej...hela landets fest. Själv tycker jag det blir för långdraget med många veckoslut efter varann innan själva Mello finalen ....det blir lite too much artister ..så jag tycker det är rätt bra system som vi infört i Finland. En artist , tre låtar , en låt till finalen ...thats it.

Men skulle jag själv få bestämma hur man skall välja låten till ESC finalen här i Finland så skulle jag villa ha det som förr ....10 artister och därifrån väljer folket sin favorit och allt skulle vara klart på en kväll. Det är vad jag tycker men tur så tycker vi alla olika.

Många kanske undrar hur det är med min eurovisions hysteri .....måste erkänna att den faktiskt på några år en aning avtagit. Har faktiskt inte varit så intresserad att åka och se det live på ett bra tag. Men som man brukar säga allt har sin tid men eurovisionen kommer nog alltid hänga med i mitt liv ....nu kanske inte så intensivt som förr men vem vet på äldre dagar då jag får mera tid så kanske det blossar upp igen och blir lite så där ESC hysteri som förr.

Men nog finns det alltid eurovisions vibbar  i kroppen och kan berätta att jag faktiskt har bokat biljett till Logomo i Åbo då det är UMK´s uttagning av vilken låt  Darude och Sebastian skall framföra i Tel Aviv och kan nog också ärligt säga att jag faktiskt ser framemot den kvällen. Kunde inte motstå då det för engångs skull ordnas i Åbo ( hemknutarna) .

Hörde just på Darudes första bidrag som presenterades i Iltasanomat...låten heter Release me och hörde bara en gång igenom den så kan inte ännu säga är det topp eller flopp...men tyckte inte jag fick någon wow feeling. Hoppas dom andra är bättre.

Hur är det med er andra....har ni redan börjat komma igång med eurovisionen  eller hör ni till dom som väntar tills det blir maj och sen ser på den stora ESC finalen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar