lördag 16 februari 2019

Firar sportlov ett dygn


 Nu har då sportlovet börjat och jag kommer detta år  jobba hela lovet ...så därför ville jag göra något roligt med familjen innan jag på måndag kväll ska ombord igen på Grace.



Så jag bestämde mig för att boka en stuga i Teijo  och en friluftsdag ute i slalombacken Teijo Ski Resort....så det var med spänning vi startade vår utfärd mot vårt mål. Angelica och hennes kille hade varit en natt i Ekenäs så dom kom därifrån och vi hade träff vid stugan.







Det var nog lite spännande att komma hit då jag aldrig förut hyrt någon stuga här men jag såg ju bilder förrän jag bokade och stugan/platsen såg helt hyfsad ut där vi skulle bo ett dygn. Platsen finns i södra Finland ca 86 km från Åbo och heter Mathildedal ( Teijo ) ...värt att besöka...finns ju också golfbana här brevid för alla golf entusiaster.

Vi kom fram redan två så jag ringde att vi var här och hon som skötte om detta område sa att vi nog bra kan checka in fast det var från och med klockan 15 incheckning...så det var ju skönt att få plocka in sakerna i stugan och byta kläder för att sen åka iväg till skidbacken som var ca 3 km från stugan.











Vi hade vår stuga längst ner  och den stugan jag bokade var för 7 personer....så vi hade alla egna rum Den var i två plan så Angelica  och Robin sover nere och vi andra sover uppe ....Jaromir och Michelle i ett rum och Mikko och jag har eget rum...utrymme finns det verkligen i denna stuga....den är 126 km2.





Nere fanns det bastu avdelning med stor terass och uppe var köket och vardagsrummet i ett stort rum med öppen spis och balkong .....vi var alla verkligen positivt överraskade över stugan. Den var jätte luftig och gillade då det var ganska högt till tak...inredningen var i panel så den påminde lite om vår sommarstuga...vi har nämligen lika där....men det störde inte oss för här var faktiskt mysigt.











Nu satt vi alla här i kväll och harmade oss för att det bara blev ett dygn att övernatta för vi skulle gärna kunnat stanna några nätter till. Det var ju ett sådant super härligt väder idag att åka slalom....kommer ett skillt inlägg om vår härliga dag i skidbacken.




Nu har gänget somnat efter att åkt slalom många timmar, god mat och bastu..själv njuter jag av tystnaden, att ha alla under samma tak och bloggen. 



Vi tog egna sängkläder med med ...men i ena sovrummet hade dom färdigt bäddat.






Alltså kan varmt rekomendera denna plats för er som inte vill köra allt för långa sträckor...vi kom hit från Åbo på ca 1 timme (86km ) då man tänker att du kör upp till Lappland och får räkna med en hel dag.  Lappland är ju alltid Lappland....men vill man koppla av ett veckoslut så är här helt toppen. Här är säkert jätte fina ställen också på sommaren....Mikko sa direkt att han vill hit några dagar i sommar..passar mig helt perfekt.






 Här gick en stig ner till sjön....denna gång blev det inte att gå ner dit. Som ni ser på bilden   så ligger stugorna passligt avstånd från varandra och vi som hade stugan lägst ner så hade ingen framför oss utan utsikt ner mot sjön.









På kvällen dukade jag upp en försenad vändagsmiddag åt min kära family....det blev fyllda paprikor,sallad , grillkorv med stripes , plockesticka och godis till efter rätt.








Denna lilla plockesticka är populär hos oss. Orkade  inte stå och laga dom färdiga denna gång utan som ni ser på en bild så la jag upp ost , knack korv , vindruvor , små köttbullar och  la på olika tallrikar så fick man själv plocka vad man ville på sin plockesticka (tandpetaren). Sådana har vi haft nästan alltid då vi haft barnkalas hemma och dom har gott åt som smör i solsken.

Nu köpte jag så roliga tandpetaren från Tiger till vändagen med ett hjärta fastlimmat...jätte gulligt.





Syskon trion myser tillsammans......Michelle sprudlade av glädje när Angelica fixade hennes Snapchat som hon inte kunnat använda på jätte länge. Roligt att dom har det kul  tillsammans fast det är stor ålders skillnad.





Detta inlägg är inget  samarbete med Matilda Cottage.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar