fredag 8 februari 2019

Dagens bästa skämt

 Det är så irriternade då jag använder min data jätte mycket här ombord på min fritid och nätet är så trögt så jag skulle hinna med att ta en liten tupplur  innan jag kommer in på nån sida...shit!!

Just när man känner för att nu finns det verkligen ideer för ett blogg inlägg ...vad händer då ...jo nätet så trögt så jag inte kommer in på min blogg. Så får man igen sitta en lång stund och vänta och under tiden försöka att komma in på någon annan sida...men noup slipper ingenstans.

Men nu verkar det fungera igen en liten stund så nu måste jag hastigt skriva av mig.

Måste berätta om vad som ofta händer här ombord då jag är på jobb då jag är och riva lakan från hytterna. Ibland är där ingen i hytten och ibland är passagerarna där och då blir det ju att ta lite small talk ...pratglad som jag är.

Klarar mig att small talka på 3 språk...svenska , finska och engelska  men som sagt då jag tar det på finska så är det alltid nu och då någon som ofta komenterar ..." sinä et ole Suomalainen " ( du är inte finsk ) ....brukar svara att jag är finlanssvensk och född i Finland.

Jag klarar mig att helt flytande tala finska men då man har modersmålet svenska så hör ju dom flesta nog en liten brytning då man tar det på finska.

Därför är det också många som säkert tror att jag är utlänning då jag bryter i mitt finska talande och  kanske utseende messigt  påminner om nån utlänning då jag gillar att få en fin solbränna på våra resor, gillar att ha håret svart och till på det bruna ögon.

Nu skall ni få höra varifrån många gissat att jag kommer ifrån..... Sverige , Grekland , Estland, Ryssland har någon funderat om jag kommer ifrån......men idag kom nog den bästa komentaren av en dam som hunnit ta sig några öl extra.

Jag stod i en hytt och rev lakan då hon kommer vinglande förbi hytten och stannar upp.....plötsligt säger hon ( nu kommer det bästa)....."Oletko sinä Thaimaasta ...näytät ihan thaimaalainen"   ( Kommer du från Thailand ...du liknar riktigt en thailändska ) ....alltså jag tänkte ju börja gapskratta då jag stod där med mina lakan men jag höll god min och förklarade artigt att jag är nog från Finland.

Så där ser man vad alkohol gör åt synen......den verkar få människor att se mindre ut  för skulle jag stå brevid en thailändare så skulle jag känna mig mega stor och sen har ju thailändare rätt så sneda ögon och det tycker jag nog inte att jag har ....så hon såg nog ordentliga synvillor.

Så kanske jag inte behöver ta så mycket stress över mina extra kilon om en del av våra passageraren tycker jag  liknar en thailändare...lika smal och liten.

Detta var nod dagens bästa...kommer att somna med ett brett leende åt detta dagens skämt....visst fasen är livet roligt.






Det är ju tur att fulla finnar hittar min thailändska skönhet som jag nog själv ALDRIG har hittat.....men brukar det inte heta från en fyllos synvinkel....ju fullare desto snyggare. Nu hoppas jag alla ni som tagit er en grogg inte tror det är jag på bilden för denna bild är googlad....(fniss).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar