tisdag 5 februari 2019

Partyprissarnas diskussion på flyget

 Många som läser min blogg funderar säkert hur jag kommer på alla inlägg jag skriver och om det alltid finns saker att skriva om. Måste säga att ibland så bara bubblar det av inspiration och jag skulle kunna fast skriva en hel bok ....men inlägg på bloggen får först och främst inte vara för långt för då orkar ingen läsa igenom hela.

Sen kommer det dagar då det är så trögt att få ihop något och man vill ju skriva mer än typ bara tre meningar i ett inlägg ....så då får man försöka bolla och försöka få ihop ett inlägg som ändå är intressant och läsbart fast det känns trögt att skriva det just då för tillfället.

Sen är det så att ibland ploppar det upp massor med bra ideer var som helst och ofta skriver jag direkt ner det i min telefon i min bloggmapp där jag har mitt ide arkiv......skriver fast tex en rubrik eller några rader som jag just då kommer på för att sen i något skede bygga vidare på dom meningarna.

Sen är det ju roligt att skriva om mina resor om en massa tips och ideer som jag vill dela med mig men det är nog också lika roligt att skriva om min vardag...för jag lever mitt liv just till 100 %  och är med om en massa roliga saker så det finns nog alltid något roligt att skriva om.

Nu har jag i mitt arkiv en sak som jag redan tidigare tänkte skriva om i samband med min resa till Gdansk för några veckor sedan men det blev lite andra inlägg som kom emellan ...men nu spolar jag tiden lite tillbaka och skall berätta om min senaste flygresa till Gdansk.

Alla vet ju att då man går ombord på flyget så är man ju inte ensam där i planet utan där är ju en massa andra resenärer ...där finns en sk skara av en massa " blandade karameller " . Som sagt förra gången jag flög till Gdansk så märkte jag redan i terminalen att nu kommer det vara tjo och tjim på denna flygresa...det råkade vara en hel del som verkade vara på väg och festa till Gdansk. Dom var redan ordentligt i start groparna på flygfältet...hade nog hunnit dricka mera än bara en öl.

Tänkte för mig själv...tur fasen att det är bara lite på en timmes flygresa till Polen för dessa party prissar skulle jag absolut inte länge orka höra på. Ombord på flyget så sitter då detta killgäng några bänkrader bakom mig och framför mig fick jag tre medelålders damer som var på väg och fira lilla jul  ( i januari ) till  Gdansk. 

Dom tre pratglada damerna hade ju typiskt fruntimmersnack på gång i bänkraden framför  och skålade med vin ....sen hade vi då killsnacket några rader bakom ....och jag faktiskt la det bakom örat vad jag hörde...för det är så typiskt fylle snack  då finnarna slipper ut och lufta på sig.

Här kommer lite meningar från vad dom hade på hjärtat dessa killar och det pratades med sådan volym att jag tror att alla på flyget kunde höra deras diskussion och så var det en massa klappas och tjo och tjim..... som sagt finnarna ut på party resa.

Då planet lyfter och vi kommer ovanför molnen och solen visar sig så visste vi nog alla på planet att killarna råkade se solen ...plötsligt  hördes det...Jeeeee kato vi**u aurinko ( Jeeee titta fi**an solen )

Planet svänger lite på sig och så hör man....Ismoooo luuletko että kuolemme kohta
( Ismooo tror du att vi dör snart ) och så skulle det applåderas och skrattas. Jag var väl den ända som satt och pusta.

Så kom flygvärdinnan gående i gången så hör man någon säga med hög volym...Peteee kysy jos toi lentoemäntä on sinkku  ( Peteee fråga om flygvärdinnan är singel )

Diskussionen fortsätter i hög volym....Ismoooo onko sulla kakka housussa...muista vaihta illalla kalssarit  ( Ismooo har du bajs i byxorna...kom ihog och byta kalsonger i kväll )  och så sitter hela killgänget och gapflabbar.
Ni kan ju  gissa  att jag pustar ännu mera....alltså vilka diskusioner.

Så hör man ...Fuck you Petri.

Så var det nån i killgäge  som skulle försöka inleda en diskussion på svenska med sina kompisar.....Aleeeex  hyyyyr möööör dyyyy ( Hur mår du ).....Alex svarar ...Praaaaa. ( Bra )


Ja kära läsaren.....ni kan säkert förstå min glädje då plandet landade efter ca 1 timme och 20 minuter  i Gdansk och jag fick fly ut i friska luften långt från dessa festprissar. Ibland önskar man att man kunde få vara ensam i planet.

Har  någon av er läsare råkat ut för något på flyget då du bara längtar att planet snart skall landa???






Skulle verkligen haft god använding av silvertejpet om jag skulle haft en rulle i handväskan....skulle nog fått tyst på gänget.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar