torsdag 14 februari 2019

Saknar jag hemmet då jag reser

 Det är säkert  många som  säkert länge redan funderat om vi inte alls trivs hemma då vi så gott som hela tiden är på resande fot. Fast vår stora passion är att resa så betyder det inte att vi inte trivs hemma.

Skall i detta inlägg ta upp just detta med hemmet och resor.

Som sagt vi trivs jätte bra i vårt hem men vi trivs också lika bra att få åka runt i världen till ställen där vi trivs ...att boka ett fint hotellrum och få bo där några nätter eller som då jag/vi brukar vara i Kalifornien och hyr radhuset med pool och nära till beachen  det är inte fy skam det kan jag säga.

Vi trivs lika bra där som hemma om inte lite bättre där borta i sol och värme. Men så länge vi är i arbets livet och kidzena s¨må så måste vi bo och ha ett hem i Finland....längre fram får tiden utvisa var vi sen bor.

Hem är ju alltid hem där man har alla sina personliga saker och där man har byggt upp sitt liv ....men hemmet hålls nog där fast vi hur mycket är ute och flänger i världen.



Idag hade jag egen tid och bloggade, lyssnade på musik och lackade naglarna i vändags färgen...röd






Vi bor så otroligt bekvämt då vi bor i höghus att det är bara för oss at stänga dörren då vi skall på våra resor...behöver inte fundera vintertid att gården måste plogas eller om vatten rören fryser, sommartid så klipps gräset oberoende om vi skulle vara borta  hela sommaren....så för oss som är passions resare så är detta det bästa sättet att bo på kan inte bli enklare. Sen bor vi också jätte förmånligt fast vi bor i stan.




Veckans bukett ...vita tulpaner med plast grankvistar.


Ibland drömmer jag om en nyare  lägenhet närmare stan men sen då jag  ser på priset så slutar man nog hastigt drömma. Vi gör nog säkert så i framtiden som vi  brukar säga....köper oss en mindre lägenhet här i Åbo  och sen spenderar vinter halvåret någonstans i solen och värmen. För tillfället känns det så som vi vill ha det i framtiden sen får tiden utvisa.

Hur är det med er som reser mycket ...saknar ni ert hem då ni är på era resor??

Jag brukar inte ens hinna tänka på Finland och vårt hem då vi är och reser för jag är nog så inne i min resebubbla och njuter till 100% av allt vi är med om under våra resor. Tänk hur jobbigt det skulle vara att resa om jag varje dag skulle sakna mitt hem och inte kunna sova i en annan säng en vår egen och bara kunna sova med den dyna/täcke  jag har här hemma. Nej det skulle inte bli till något ...då skulle jag nog måste välja hemmet eller resor. Men i och med att jag är anpassbar så kan jag välja båda!!

                                       .......and my heart is  all over the World,


Men nu då jag njuter av att vara över hela världen så är det inga problem....var jag än befinner mig och i vilken säng jag än sover så så mår jag super bra. Vi har till och med sovit en natt på Arlanda på en bänk (inte så länge sen ) då vi väntade på vårt flyg , i ungdomen bodde jag i Australien på hostels där vi var runt 8-10 i samma rum och sov lika gott för det.

Jag/vi är jätte anpassbara med allt och får väl säga att hela världen känns som vårt hem. Man ser ju också på Angelica ,Michelle och Jaromir att dom fått resa mycket och har anpassat sig super bra till en massa olika situationer som man möter då man reser runt i världen.

På lördag stänger jag/vi  dörren till detta hem för att fira en försenad vändag på en annan plats och det känns hur roligt som helst att kunna anpassa sig så här bra och trivas överallt. Vårt hem i Åbo väntar alltid på oss tills vi kommer tillbaka.






På kvällen åt vi hemlagade fastlagsbullar som jag fixade....gottigott.

Det är NU vi skall göra allt detta roliga för det kan komma en dag som kanske någon av oss inte mera kan resa om tex benen slutar fungera och då lovar jag att om inte tidigare så sen blir det nog att sitta hemma.....så nu är det Gasen i botten!!!

Sov gott allihopa var ni än sover på detta jordklot.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar