söndag 17 februari 2019

En dag i skidbacken

Idag skall jag skriva om hur det gick igår då hela teamet  anlände Teijo Ski Resort och skulle börja äventyret i backarna. Robin ( Ankkus kille) är ju vanast i gänget och hade egen utrustning med så han var redo för backarna snabbt. Vi resten av gänget skulle då alla hyra utrustning för vi har inte investerat i skidor i och med att vi har inte haft det som någon större hobby att åka runt och skida. Vi har mera satsat på solsemestrar.




Mikko har åkt slalom i yngre år och jag har också haft egen utrustning då jag var yngre och åkt slalom. Nu är ju skidorna helt annorlunda än förr ...mycket kortare och lättare att åka med. Jag hade inte förr så många i min kompis krets som åkte slalom så det blev ju inte att åka själv iväg någonstans....men nu verkar vi ju hela gänget taggade för denna hobby....så får se om det kommer tryckas in en skidresa också varje år. Som det ser ut nu så ville vi alla en gång till och åka slalom innan säsongen är slut....får se var vi kan trycka in ett veckoslut.





Angelica var redan på nätet för att börja kolla egen utrustning och det sa också Mikko att om vi verkligen tänker börja åka slalom så är nog ända lösningen att köpa begagnad utrustning för det blir alltför dyrt att  varje gång hyra utrustning åt hela familjen då man åker och skida för sen skall man ännu ha skidkort x 4 plus att vi nu också hyrde hjälmar.





Då vi hade fått vår utrusning så började vi i barnbacken för Michelle har bara åkt en gång , Jaromir lite mera , jag för jätte jätte länge sedan , Mikko åkte lite i fjol och också då han var yngre, Angelica inte mycket alls skidat  så som ni förstår så kallade vi oss verkligen nybörjaren vi andra förutom Robin.




Jag hör ni jag kom upp och ner i lilla backen utan att flyga på näsa och märkte nog att jag har åkt slalom förut...tekniken finns nog någonstans gömd fast jag inte åkt på många år. Jag kommer ju inte ner som någon super proffs men kommer nog ner och vågade till och med ha lite fart på för och få den roliga svängen på skidorna.




Själv saknar jag sådana långa , fina backar som jag provat på uppe i Ylläs ...där man långsamt kan åka ner och pausa en stund och fortsätta. Backarna här i södra Finland är ju rätt så korta men som sagt för oss är dom riktigt bra nu tills vi lite mera får touch på denna sporten....se kan vi se vart nästa steg blir. Vi lagt lite bakom örat Lappland till julen men många säger att det är lite dålig tid på året att åka slalom då för där kan vara jätte kallt just den tiden...så nu har vi ännu allt öppet.





Michelle gav igår upp efter två åk....det var inte alls hennes grej...men hon sa att hon nog nästa gång vill prova på nytt ...men igår fick vi inte henne med flera gånger. Hon är jätte försiktig av sig och vi valde just barnbacken då hon inte åkt slalom mer än en gång men hon fick inte riktigt tochen och så föll hon och blev besviken. Så hon gick in till cafe på läsk och munk....jag sa åt henne att jag åker några gånger och så kommer jag med dit till cafe så behövde hon inte sitta där ensam....sen för jag igen på några åkö och dom andra skidade för fullt och älskade det. Angelica och Jaromir var superlyckliga och tyckte det var så roligt då dom lite hittat stilen.






En fördel då vi igår var där lite senare så var där inga låga köer och inte heller så fullt i backarna så man behövde vara rädd att krocka med någon....man hade tillräckligt fullt upp att koncentrera sig på att få till den rätta svängen. Tro det eller ej men jag föll inte en ända gång.



Vi hade som sagt toppen väder och idag innan vi åkte hem så for vi via och grillde några korvar som hade blivit kvar från igår och upppleva den härliga stämningen på området. Jaromir skulle så ha velat och skida idag igen för han blev verkligen biten.





Som Angelica sa...synd att vi så sent kom på detta nu då säsongen snart är över och våren kommer med stormsteg. Men det blir flera vintrar och då är det bara att börja i tid. Sen har vi från jobbet också möjlighet att hyra stuga i Himos och där kanske säsongen är lite längre än här i Teijo.



Det är så roligt att hitta på något nytt på äldre dagar och som sagt snart flyger kidzen från boet och då kan vi fast med Mikko åka på tvåman någonstans och skida då vi båda tycker om det.

Han skojade och sa då vi  alla satt igår kväll och åt ....att nästa år far vi hela gänget till Österrike. Jag tror nog att vi håller oss i Teijo backarna ännu nästa år för att öva lite  mera men tror absolut att vi kan tänka oss att i framtiden prova åka slalom utomlands. Vem vet då vi nästa gång åker till Kalifornien...då finns det ju möjlighet att köra lite norrut om man vill åka slalom. Två flugor i en smäll sol och skidsemester ...inte så dumt.



Tänk jag som absolut inte är en vinter människa är verkligen förvånad hur härligt det var att igen stå där uppe på toppen efter många år  och vänta på att ta fart   och susa ner för backen.....vi hade nog så super roligt....jag vill göra om det fast i morron.



Mikko var så glad och tackade mig flera gånger över att jag ordnade  en super härlig mini resa och lika dom andra uppskattade denna resa och att vi alla fick vara tillsammans.




 Michelle tyckte det var bättre utan skidor och skuttade upp på prispallen












 Här kommer gänget nersusande sista åket för denna gång.



































1 kommentar:

  1. Jag skulle inte heller rekommendera Lappland till jul om syftet är att åka slalom. Då skulle jag istället rekommendera att åka dit till påsken. Då brukar det vara toppenfint!

    SvaraRadera