tisdag 19 februari 2019

Jag har gjort ett stort misstag

Har läst en massa resebloggar och där folk  berättar om vad som gott fel före resan , under själva resa eller hemresan. Brukar ibland småfnissa och fundera att kan man verkligen göra sådana tabbar och vet ni vad ...jo man kan och nu är jag själv en av dom. Kan skriva in mig i " Tabbeklubben" om det finns någon sådan.

Jag som rest mycket  och reser fortfarande mycket så har klarat mig så här länge men någon gång skall vara den första och det hände NU. Shit säger jag ...ett litet fel blev dyrt , men man lär sig av sina misstag.



Jag tror när man som mig hela tiden söker resor , bokar  resor och är inne i min resebubbla nästan hela tiden  så blir man lite blind av alla tider , datum, månader m.m och ofta innan du klickar på boka/betala så står det en påminnelse att man skall kolla igenom innan man godkänner .....men ibland fast man kollar noggrant så ser ni att det kan skita sig.

Nå i alla fall skall jag berätta om vad för stort misstag jag nu har gjort och kanske många andra får sig en läxa att man verkligen skall vara jätte noga då man skall ut och resa för det är otroligt hur hastigt det kan gå fel.

Innan en resa så följer jag med både flyg och boende priser hela tiden men oftast bokar jag flyget först och sen boende...för ofta kan man hitta massor med bra erbjudan på olika boenden oberoende vart man är på väg.

Då vi hela familjen ville  på en mini resa nästa månad så bokade jag flyg och allt var klart med det. Efter det började jag se på hotell och då jag bestämt mig vilket hotell jag vill att vi skulle  bo på så började jag då göra  bokningen för hotellrum så jag klickar , godkänner och tror att det var det och nu har jag det fixat.

Förrän jag nu på lördagen öppnade mitt  emajl  innan vi skall åka på vår lilla skidresa till Teijo och då hade det redan på fredagen kommit ett emajl då hotellet frågar om dom skall hålla rummen åt mig eller ta bort dom.....och då kan ni gissa att det blev fart på mig.

Började kolla min bokning på Booking , läste e majlet flera gånger och nu för ni höra vilken förbannad miss jag hade gjort istället för att jag borde ha klickat månaden mars i rutan så hade jag klickat februari....shit shit shit!!

Så där hade jag sen hotell rum bokade som blev oanvända och då jag bokar så brukar jag ofta ta den som inte är återbetalbar så ni kan säkert gissa hur det gick.

Jo jag fick tyvärr inget tillbaka på dessa rum och dom kunde inte heller för samma pris eller att jag skulle betalat lite till flytta bokningen  till mars. Ringde ännu sen och hotellet men tyvärr så blev det ett nej.

Nu läste vi om att det här framöver kanske blir flyg strejk så nu avvaktar jag med hotell rummen och fast bokar dom dagen före vi far.

Så ni som läser detta var jätte noga med datum , namn , månader , år , passnumror ...med andra ord var jätte noga med ALLT då ni fyller i för annars kan det gå på skit och verkligen bli en dyr resa.

Kom faktiskt på en annan sak som jag glömde en gång då vi for till Usa och det var att  flytta Angelicas ESTA till hennes nya pass  och hon kom dit en vecka efter oss och dom tänkte inte släppa in henne i landet...så nu pryder det en röd stämpel i hennes pass NO ESTA ...men nu har hon nog Esta i sitt nya pass men stämpeln är ju kvar.

Pratade just idag med en arbetskompis som  hade bokat flygbiljett och här för några dagar sen märkt att istället för att han skulle vara 4 dagar på resa så hade han i misstag klämt fel och han hade i misstag bokat  en månads flygbiljett så det var snällt att betala extra och ändra hela biljetten för honom och tänk hur mycket sådant händer  då folk reser så otroligt mycket och fixar och bokar själv.

Berätta gärna om ni har några tabbar ni varit med om och jag välkomnar er mer än gärna in i "Tabbeklubben". Kan vara roligt att läsa andras tabbar  och misstag för man kan lära sig mycket av det tills man nästa gång bokar en resa.

Men det vet jag att jag fick nog en sådan ordentlig läxa att åtminstone datum och månad kommer inte i första taget att bokas fel !!!


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar