måndag 25 februari 2019

Skickade en ansökan och svaret blev...Ja !!!

 Om jag har längtat efter denna måndag...nu skall jag verkligen hem och vila. Vi har haft  full fart på jobb och jag har jobbat med  sk" en motor " . Har varit så förkyld hela veckan och det är ju absolut inte det bästa att jobba i denna takt vi gör här  då jag lider av högt blodtryck. Sen blir det att sova i många olika etapper den  veckan som jag är på jobb...kroppen får nog ta stryk.

Många funderar säkert varför jag alls far på jobb eller varför jag inte kommit hem om jag varit sjuk men jag verkar höra till den gruppen som nog orkar jobba fast jag är sjuk och inte får sjukledigt. Det var en gång då jag var på ledigt  och så otroligt förkyld och blodtrycket slog i bottnet kan man säga och jag for till läkare....då sitter han  lugnt och säger " du är bara nervös då du kommer hit därför har du högt blodtryck så nog kan du fara på jobb" sen finns det dom som får sjukledigt hur lätt som helst.

Lika nu på jobb steg värdena riktigt  högt  ....men här har jag då gasa på fullt hela veckan med hjälp av Burana.....not good ...jag vet !!!

Men annars har det varit en rolig vecka....sett massor av bekanta och en del har jag hunnit prata med en stund , en del har jag hunnit säga hej åt i förbi farten. Sen har jag min barndomskompis Tina som alltid kommer lite så där överraskande utan att jag brukar veta att dom är ombord.....igår hann jag sen träffa  henne med sin family och byta några ord.

Sen har jag också under denna arbetsvecka hunnit skicka en ansökan....inte arbetsansökan men en stugansökan. Jag och min familj är rätt så spontana med att hitta på roliga saker och vi behöver ibland inte så lång tid att bestämma oss för något. Som  då jag plötsligt bokade en stuga i Teijo och vi for och åka  slalom hela gänget  och blev så bitna av det.

Det tog inte länge  så  började jag (familjens rese fixare)  planera och idag kom det ett svar som blev Ja!!! Andra veckan i april har vi en stuga hyrd  i Himos...med andra ord ett super avslut på denna arbetsvecka och ett fint avslut på denna vintersäsong.

Sjömansunionen har en massa stugor allt från söder upp till norr som vi sjömän får hyra till ett bra pris....så igen ett plus att jobba på sjön och höra till sjömansunionen.
Så nu skall vi igen samlas hela skideliten (läs skidamatörerna ) och uppfylla vår önskan att åka slalom ännu en gång innan säsongen är över.

Får nog tacka Mikko att han sa att vi alla skulle prova skida i Teijo för det var nog så roligt och nu kommer det vara ännu roligare då jag vet att jag  klarar av att åka slalom efter en lång lång paus. Det var hans förtjänst att vi fick en ny hobby tillsammans....åka slalom.

Skrev och frågade till Himos innan  jag bokade stugan  om  backläget i april och fick till svar att dom ännu har dom norra backarna öppna för det börjar ju ändå vara mot slutet av säsongen. Mikko är nog lite orolig om det alls kommer att vara snö i april  och dom måste stänga tidigare Ski resorten i Himos för nu ser det ju verkligen vår ut här i Åbo i alla fall. Vi har bara februari ännu och dom har lovat varmt för årstiden.

Men vi får hoppas att vi får fina vårdagar på vår skidresa och att det nu finns lite snö i någon backe. Tänk att ta sig en paus uppe på toppen , njuta av vyerna och vårsolen eller dricka varm choklad på nåt after ski  eller sitta ute och grilla korv vid nåt mysigt grilltak.

Sen är det passligt att ordna födelsedags party då vi är i Himos för Angelica och jag fyller båda år i april och jag som älskar ordna fester får igen dekorera och planera en riktig födlar meny.

Börjar känna att min "Lissu energi " börjar sakta men säkert hitta tillbaka efter det mörka och tunga året i fjol ...det är så här jag vill vara full av energi och glad.

Idag är det faktiskt en glädjens dag...glädjer mig åt alla dagar i mitt liv  men denna dag är speciell .....fick en bukett röda rosor av Mikko då jag kom hem.....vi firar 4 års bröllopsdag idag.










1 kommentar: