måndag 11 februari 2019

Tog en slutspurt

Jag sprang nästan över landgången ...så mycket längtade jag efter att få gå på ledigt. Man märker nog när den sjunde dagen kommer att kroppen småningom börjar säga att nu räcker det. En del dagar (oftast veckosluten ) är nog så otroligt hektiska att man ibland inte tänker hänga med varken psykiskt eller fysiskt....73, 5 timmar färdigt för denna vecka ..nu tackar jag och går hem.




En massa folk runtomkring , en massa sorlas och högljudda människor omkring, en massa hytter/ lakan att riva på en viss tid osv osv....det sätter nog spår i kroppen.
Vi går ju så otroligt mycket under vår arbetsvecka och kan med gott samvete säga att ibland bränner det nog så otroligt i ben och fötter då arbetsdagen är slut att man varken vet om man skall skratta eller gråta.

Men tur att jag  hittar den där sista energin då jag kom hem  så jag fick fixat och undanplockat  för i morron har jag redan fullt program.

Tog en slutspurt då jag kom hem...behövdes...Mikko jobbade nämligen kväll och kidzen var hemma på tvåman så det var en del att plocka undan efter dom då jag kom innanför dörren. Men fy tusan vad skönt då allt var fixat....blev färdig runt kl 00.00 och då hade jag hunnit tvätta två maskiner byke ( kort program ) , dammsugat , tvätta en pissluktande wc , tömt och fyllt på diskmaskinen , hängt upp byke och lagt på bastun.

Det är så skönt då arbetsveckan är slut , allt undanstökat hemma och  jag får  sätta mig i en varm bastu med midsommarbjörk doft ...kropp och knopp njuter kan jag lova. Känner hur alla muskler mjuknar upp då jag sitter där och kopplar av. Vad vore livet utan bastu.



Bytte också till rena lakan då jag kom hem för det är så skönt att efter man badat bastu och skrubbar av sig  skiten , smörjt in sig med go doftande body lotion och efter det helt utmattad kryper ner i dom härligt doftande lakanen och dom sköna Ikea mega dynorna under huvudet och en snarkande Mikko brevid ... då känns det nog som jag kommit till himmelriket.


Skulle kunna bli hela dagen i sängen i morron och mysa men nej  det finns ingen chans till det då man har barn i skolålder och en pappa som behöver mig.


Om ca fyra timmar ringer väckar klockan (7.00 ) och då  börjar " arbetet " (vardagen )  här hemma ...köra kidzen till skolan ,  med Michelle till tandläkaren , mat uppköp hem och till pappa, sen hem och förbereda maten tills kidzen kommer från skolan, sen skall dom på kvällen och klättra.

Onsdagen fortsätter i samma takt ...Jaromir skall på hälsokontroll som dom har i skolan, så är det simträningar , så skall jag se om det är något program åt pappa i Lehmusvalkama .

På torsdag skall kidzen på vändags disco till skolan på kvällen så då skippar vi simträningarna åt dom .Lovade laga någon fin frisyr åt Michelle då hon skall på disco ..skall köra dom dit och söka dom för Mikko jobbar hela veckan kväll.....så jag tror att jag inte ens ids prata om att jag har ledig vecka.

Men till veckoslutet hoppas jag kunna slå till med en ordentlig vändagsöverraskning  där vi HELA familjen bara får njuta , koppla av, ha roligt och vara tillsamman utan några måsten och tidtabeller . Vet inte ens själv ännu vad det skulle kunna vara men är bra på att googla, planera och hitta.....så något kul kommer jag nog kunna fixa. 




Nu säger jag go natt....känner redan doften av rena lakan....ljuvligt!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar