torsdag 13 juni 2019

Massor med roliga spel

 Bra med att städa skåp....man hittar en massa spel som vi inte spelat på ett tag så vi bestämde att ta oss en städpaus och sätta oss ner och spela.






Jag har alltid själv tyckt jätte mycket om olika bredspel oc en av mina största favoriter är Afrikas stjärna som vi tyvärr har ute i stugan. Måste ta och köpa åt oss ett spel hit hem också. Det spelet har jag spelat ända sen barnsben och kan nog inte räkna alla de tusen gånger man blev rånade av rövare och fick den fina röda var det månne rubin och det klirrade till i kassan , minns at man får tusen lappen med den.

O oj hur man många gånger varit en förlorare i det spelet men också många gånger fått stoltsera som vinnare. Tror Afrikas stjärna spelet är populärt i alla åldersgrupper eller vad säger ni ...vilket är ert favorit spel ?

Monopol för vuxna har jag aldrig haft men detta har vi Monopol junior och Abba monopol









Vi tycker också om att att spela Kimble,  vi har original spelet och sen Angrybird space race Kimble här hemma. Själv minns jag att jag aldrig hade Kimble som barn.





Köpte också en jul spelet Fun Farm och hör och häpna vi har inte ännu spelat det en ända gång fast det redan är något år sen dom fick det. Men förstår mig inte ett dugg på spelreglerna. Får väl hitta på en egen spelregel version.



Sen gillar vi att spela fyra i rad. Som ni kan se på locket så har det spelet varit med länge och det är alltid lika roligt att spela det. Det är faktiskt bra i denna ålder att spela mycket , i alla fall sådanan spel där man måste tänka och använda hjärnkontoret lite mer än vanligt. Det håller minnet i bra skick.

Sänka fartyg är också ett av våra storfavoriter här. Jag skrev i ett inlägg om då vi satt och spela detta spel ute och som förr spelade man ju sänka fartyg på rutigt papper . Men här lägger jag in lite bilder hur denna modernare versionen ser ut. Köpte det för ett par år sen då jag var i Usa...tyckte det var en rolig julklapp åt kidzen och som sagt det har varit mycket i anvndning här hemma.




Sa idag att vi borde köpa något nytt spel nu på sommaren då vi har tid att spela och inte att dom bara sitter och spelar dator spel . Det som är roligt med bredspel är att man umgås med varandra än at alla sitter på varsin dator.

Alltså idag hur vi skratta då vi spelade Kimble...först såg det super bra ut för mig då  jag plötsligt hade alla Angrybirds (knappar) tillbaka i start och då var ju det två stycken som var superlyckliga och jublade då jag fick starta  om , men blev till slut tvåa.

Sen är det också bra att spela mycket med barn så dom också lär sig att man inte alltid kan vinna utan alla också ibland förlorar. Mina kidz har aldrig varit dåliga förloraren men vet sådana barn som både kastat spel och sig själv på golvet för att dom inte vunnit.

Sen minns jag som barn hur vi spelade kortspel ...allt från Maja,Sjua ,Plump osv ....måste se om jag hittar en kortpacka i nån låda så skall jag lära dom gamla roliga  kortspel som jag blev lärd av mina föräldrar som barn.

Så nu hör ni läsaren så är det dags att inventera i era gömmor och se vad ni hittar för en massa olika spel....dom har ju lovat super fint väder till veckoslutet så packa med en filt , picknick och en massa spel och så sitter ni ute och spelar och tar vara på det vackra vädret , umgås och har det roligt.

Måste försöka hitta reglerna till Plump för jag har helt glömt hur man spelar det men minns att det var så roligt.

Men sen kan jag med handen på  hjärtat säga att jag gillar bredspel men har aldrig tyckt om  spel med pengar. Så fast Las Vegas är en av min favorit städer så brukar jag inte spela där och tycker jag att jag vill prova spela på nåt casino så blir det några dollar och thats it. Lotto spelar jag bara då det är någon större pott ...det blir billigare och ta fram kortpackan och spela gamla hederliga Maja.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar