lördag 1 juni 2019

Nu pustar vi ut och ropar sommar









 Nu är det äntligen dags att välkomna sommaren...festdagen är över och i morron vakna till att sommarlovet har börjat.

Har varit en rolig ,vacker ,rörande , minnesrik dag idag....våravslutning....tror inget öga var torrt då rektorn höll ett vackert tal och sexorna fick ta emot sina rosor.



Två glada kidz skuttade upp från sängen i morse och började göra sig festfärdiga och jag stod redo med locktången för att fixa Michelles hår. Vi kom faktiskt iväg i god tid och hittade bra parkerings plats vid skolan så jag hade inte så lång väg att ta mig från bilen till gymnastiksalen.




Vårfest är nog alltid vårfest....den härliga somriga stämningen man möts av då man kommer in i salen och ser alla elever sprudla av fest stämning. Klasserna är  ju nuförtiden så stora så på våren är det bara 6:ans föräldrar som får komma till gynmastiksalen.  

Julfesterna  i det ställe ordnas i olika omgångar så då har alla föräldrar chans att få gå på sitt barns julfest till gymnastiksalen.

Så i nästa år får vi äran att uppleva ännu en vårfest i Sirkkala skolan ..med andra ord den sista för sen är det Jaromirs tur att sluta lågstadiet.





Jag frågade om det var lessamt och säga hej till klasskamraterna nu då det blir sommar , men båda menade att nej. Tror att det säkert kan göra gott med en sommar paus för dom är ju ändå rätt intensivt med sina kompisar varje dag i skolan och ofta också efter skolan. Det är nog ingen skillnad vilken ålder man är i så behöver man nog en sk semester från allt , nuförtiden är nog vardagen så otroligt hektisk både åt föräldrar och barn.



Två glada elever som har kämpat och jobbat hårt  och ni skall veta att jag är stolt över er precis så som ni är ...nu skall ni njuta av sommarlovet.

Långa skoldagar med en massa läxor efter det plus många har en hel del hobbyn  som dom skall hinna med på kvällen och veckosluten. Våra kidz får i egen takt bestämma sina hobbyn , inget måste från vår sida. Jaromir har provat en del saker som simning , hiphop, klättring...men nu vill han ha en paus. Michelles passion är simningen och sen har hon klättring.....men  nu tror jag det gör riktigt gott åt dom att NOLLA allt och njuta av ett långt sommarlov med inga måsten.

Vet ni vad....jo i morron kommer två av fyra verkligen sova länge då ingen skall på simträning och dom som sover länge är Michelle och jag...vi är  som sagt sådana otroliga sjusovaren.



Vi hade en inbjudan till en studentfest idag som vi tyvärr måste backa i sista minuten för Mikko fick med kort  varsel samtal  att han måste på jobb efter kidzens skolavslutning...verkligen synd. Hade sett framemot festen och jag kunde ju inte åka dit själv i och med att mitt ben inte fungerar och jag inte kan köra bil. Får boka in en träff lite senare med studenten.

Vädret till kvällen blev ju  tråkigt , i synnerhet för många som hade planerat att fira avslutningen. Men för mig/oss gjorde det inget fast det ösregnade för det var så skönt att lägga sig på soffan och ta myspläden på och slötitta på tv.

Hoppas ni alla haft en lyckad dag  som ni sparar med er i ert minnes arkiv för resten av livet. Facebook fylldes idag av en massa fina festbilder....grattis till alla som på ett eller annat vis haft orsak att fira idag.

 Tack till Sirkkalaskolans elever och lärare för en fin vårfest och en massa härliga sånger.

Sen till slut vill jag skriva att alla ni som idag har öppnat ett kuvert med en papper som har en  massa  numror på och som heter betyg .... stirra er inte blinda på dessa numror. Om dom sen är låga eller höga så kommer ni tids nog att hitta er plats här  i livet och med kämpar glädje och positiv inställning så kan ni gå hur långt som helst.



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar