onsdag 12 juni 2019

Nu töms skåpen

Kan man bli glad av att städa? Svaret är jo ...idag kan jag nog säga att jag är så gott som lycklig av att ha fått städa. Städa och städa ....man kan mera kalla det röja undan allt onödigt från skåp och knutar.

Jag är ju inte i skick att städa på det viset som jag tycker om...ni vet ...allt skall vara perfekt städas , inte fusk jobb här inte.
Nu har jag inte alls kunnat städat på det viset då jag knapp har kunnat gå...det är nog säkert första gången i mitt liv jag fuskstädat så mycket som jag gjort  under dessa två månader.

Mikko brukar alltid säga ...." dammet kommer nog hela tiden fast hur mycket du än städar ". Det vet jag nog men  jag njuter själv så mycket bättre då allt är rent  och i ordning, därför vill jag städa/ fixa ofta här hemma. Jag vill ha ett rent och fint hem där jag trivs för man lägger ju en massa pengar i månaden till boende och då vill jag absolut inte betala för att bo i ett kaos hem. 


Så därför är jag nog så lycklig idag att det faktisk börjar kännas så luftigt i hela lägenheten och skåpen....oj ni skulle bara veta känslan hur skönt det är att haft tid med detta.

Jag har gjort det lätta jobbet som betyder att jag stått och kommenderat mina kidz vad dom skall göra ( fniss). Nej nu skojar jag ...jag har nog själv lite plockat ihop saker som skall bort . Nackdelen att jag inte har kunnat göra något i skåpen på dom övre hyllorna då jag inte kan stiga upp på stolar. Men tar det sen då knä är i skick....nu håller jag mig till hyllorna  i mitten och bra går det.

I skåpen finns en del av mina sparade högstadie böcker och som ni ser så var jag en Abba fan som tom skulle ha skolböckerna inslagna i Abba papper. Hittade också en massa andra härliga minnen i mitt spararkiv ( kommer ett blogginlägg om det) .






Sen har mina kidz varit super duktiga....dom har nog verkligen hjälpt till under denna tid som jag varit sjuk och vi har ju så roligt tillsammans då vi alla  hjälps åt. Tror det  för dom kommer att vara en hård smäll den dagen jag kommer att vara redo för jobb för tror dom har tyckt att det varit det bästa då jag varit så här länge hemma.

Tycker ju själv det varit roligt och få så här mycket tid tillsammans och nu har ju hela gänget här hemma blivit van med mammas mat varje dag så det tror  jag också dom kommer sakna sen då jag kommer vara veckorna borta. Dom får komma på kryssning sen då jag börjar jobba och gotta sig med maten ombord på Grace.

Sen när jag är redo att igen ordentligt börja kunna göra en massa saker så kommer deras rum få en lite ny stil. Nu har jag haft tid och  skissa/planera medan knä fått vila  och antecknat vad som behövs för att sen fullfölja deras drömmar. Michelle vill ha tema " Flamingo" och det har jag nu börjat planera.





Jaromir vill ha ett ordentligt spelrum ( ja ser ni killar) och det kan man gott säga att det redan är ...jessus jäklar alla spelkonsoler, data utrustning , hörlurar , kablar utav tusen, spelstol osv ....det är ju som att stiga in i en rymdfarkost då man går in i hans rum.


" Julgubben " ( läs jag)  hämtade så häftiga högtalaren sk lavalampor åt  Michelle och Jaromir på julafton  att ha på varsin sida av data skärmen  som glimmar och byter färger  Men nu skall han ännu ha någon ledlampor som ändrar färger limmat under skrivbordet och hyllan så som stora pojkarna har ( tror han  sett för mycket på alla youtubaren ).




Sen är ju hans natt lampa en typisk lampa för en kille som älskar att resa lika mycket som  resten av familjen....världskartan lyser fint i hans rum.


Nu skall jag mörklägga vårt hem, krypa ner i rena lakan efter en bastukväll med äkta björkdoft , oj vad jag kommer sova gott .













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar