lördag 22 juni 2019

Midsommar med hotellstämning

 Vi har börjat inse att vi trivs med att inte så mycket leva efter kalendern och och en massa måsten och traditioner.Mikko brukar säga vi njuter då vi är lediga och inte efter kalendern.

 Nu då kidzen börjar bli så stora och snart vara inne i tonårsfasen så passar det super bra med lite andra traditoner än stugan på somrarna.
Min midsommar packning 2019.....en rygga och en högtalare...lätt och behändigt.



Mina barn har blivit uppväxta med traditionell midsommarfiras ute på stugan allt från tävlingar med stövelkastning till att fixa midsommarstång, söka skatter då jag lagat midsommarkarta och äta  jordgubbstårta med mycket grädde.






Jag minns  själv hur jobbigt det var i ett skede att sk "måsta med till stugan"  i och med att mamma och pappa inte ville att jag skulle vara ensam hemma och dom vill spendera så gott som  ALLA veckoslut på stugan.



 Men dom insåg ganska snart att det var en plåga för mig att vara ensam med dom  ute på stugan i tonåren , så jag fick faktiskt i ett tidigt skede börja vara hemma på veckosluten ensam. Visst fick jag ta kompisar med till stugan men inte passade det alltid för mina kompisar att komma med .




Tackar mina föräldrar för deras förtroende att lämna mig hemma  och nog visste dom lika mycket som jag att inte sitter jag bara ensam ett helt veckoslut och ser på tv. Men bra gick det eller hur mina vänner som ofta var över och " tittade på tv " !!



Nu är vi som sagt med Mikko mera äventyrligare än mina föräldrar var och tycker om att se en massa ställen (resa) och i det här skedet tror jag kidzen gillar det super mycket. 



 Istället att dom veckoslut efter veckoslut måste till stugan och ha tråkigt ( ni vet tonåringar ) så får dom resa runt ,se olika fina ställen , städer och länder , bo på en massa fina Spa hotell.




Skulle själv ha tyckt att det varit toppen om jag skulle fått resa så här mycket i ungdomen....men sen då jag väl började resa själv som 19 åring , sen dess har gasat på.






Nu ligger vi och njuter i härliga hotellsängar i Yyteri utvilade och pigga efter en lugn midsommarafton igår. Nu skall vi snart ner och äta midsommar brunch (skönt med allt färdig dukat ) och sen blir det bubbelpool och bastu.

Jag skall försöka vattenspringa nu då vi far till Spa avdelningen för fysion rekomenderade det för mitt knä så nu blir det två flugor i en smäll....vattengymnastik och relax.





 Här blåser det så otroligt idag så det passar super bra med en dag i jaccuzin. Det är just detta som är skönt med Spa hotell ....man behöver inte bry sig om vädret. Om det börja det regna så det blir utmärkt med relax i jaccuzin.






Lite om midsommarfirandet igår... då vi kom till Björneborg så åkte vi via Prisma och köpte lite mat som vi  skulle grilla för på hotellområdet hade dom grillplats.

Då vi hade fått rummet så for vi och grilla...oj vad gott med en stark chili grillkorv , majs och sallad.Har längtat så otroligt att få äta något grillat  för vi har inte grillat på jätte länge. Blir ju inte då vi bor i höghus.

Tänk jag som så alltid tyckt om lugnet i stugan tycker det är super roligt att träffa en massa pratglada människor och här får jag verkligen prata.

Efter vi grillat gick vi ner en sväng till beachen men måste gå jätte sakta för då sanden är så mjuk så är det var lite tungt för knä men gick nog bra.



Jag bara säger det oj oj denna beach....som att vara utomlands och då är vi bara två timmar från Åbo.



På kvällen när solen sakta börja gå ner så var min önskan att vi åker till  Kallo och knäpper lite foto. Det nlåste och var kallt så tusan ...men fick nog lite bilder.




Tillbaka på hotellet tog jag en varm dusch , på med badrocken och så en kall Cocis.
Dit for den midsommaren och bra gick det så här utan en massa ´rutiner och traditioner man alltid gjort förut.




Det är roligt att ha kunnat ta klivet ut från sin Comfort zone.....det finns så förbaskat mycket roligt att göra här i livet och livet rullar på och vi med det. Det är bara och rulla med och göra livet så roligt som möjligt i den mån man har möjlighet.

Hoppas ni alla hade en bra midsommar och gjorde just det ni ville göra denna midsommar 2019...nästa år kanske ni vill prova på något helt annat eller så  gör ni fast samma sak som ni gjorde i år.

Hipp och hej nu blir det jaccuzi.






































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar