torsdag 20 juni 2019

Sommar , skidor och pruttbubblor

 Nu kan man nästan säga att midsommarn knackar på dörren ...inte länge kvar. Var ikväll och handlade åt min pappa lite mat och i affären var det full fart och då var det sent. Det har nog säkert varit ordentlig försäljning idag  i matbutikerna för att inte glömma Alko.

Måste säga att det nog är lite med blandade känslor jag tar emot midsommar. Det är nog så skönt då vi inte har behövt fundera något på vad vi skall ta med i morron då vi far ....har inte köpt något i matväg  åt oss. Onödigt att fylla upp kylskåpet här hemma då vi åker iväg och sen få vi  allt färdigt serverat då vi bor på hotell . Men måste säga att lite saknar jag nog att få duka upp ett midsommarbord , tycker så otroligt mycket om att fixa , pynta och duka fint och också lägga upp maten fint. Men som sagt vi har nu valt en sådan här midsommar och inte är det fy skam det heller att få sätta ner sig till färdigt dukat midsommarbord.

Likaså blir det nu flera jular som jag skall jobba och det är synd för tycker så mycket om att fixa inför julen och att få duka upp ett fint julbord är något som jag verkligen tycker om. Skall spara ledighet till julen men nu då jag varit sjuk så vet jag inte om jag hinner få namnet på listan.

Nu handlar det som sagt över allt  om sommar ...midsommar, sommarstugor, butikerna svämmar över av sommar saker , sommar mat , sommar kläder  , sommar skor , sommarblommor osv osv.

Men så kommer då jag ....Lissu tvärtemot ....kollat på Tori.fi om jag skulle hitta billiga slalom skidor , sett lite på stugor till vintersäsongen att hyra och pricken på i ....jag köpte faktiskt idag hjälm åt mig ( blev faktiskt en använd ) priset fjuttiga 5 euro och helt som ny. Yess nu är jag ägare till en svart slalom hjälm.




Skulle ha funnits rätt så mycket skidor till salu på Tori.fi men då dom flesta som skulle ha passat mig är uppe mot norra Finland så det blir så dyrt med frakt. Men man kan hitta hur snygga skidor som helst mellan 20-40 euro.
Med den här farten är jag nog snart ägare till hela slalom utrustningen.








Nå det har inte bara handlat om vinterprylar idag utan jag frågade om kidzen skall ha med något då vi åker till Yyteri och dom ville ha såpbubblor som det blir olika bubblor av plus att jag köpte en extra kanister med bubblor.






Såg några kompisar  i affären och så sa jag åt dom att här är min midsommardricka och visade på bubbelkanister...brukar det inte höra till att man  skålar med bubbeldryck  till midsommaren. Så jag tog det på allvar och köpte ordentlig bubbel. Sen sa Mikko  " så  tar du och släpper  några pruttar och så blir det ordentliga  bubblor".

Så ni vet sen om det står  på Iltasanomat om någon bubblande yrboll som rusat runt på Yyteri  beachen  så kan ni säga ..." hon där känner jag ".

Till er alla som tittar in här ....en riktigt härlig midsommar och ha så roligt var ni än är . Men kom ihåg havet är starkare  än oss så det skall ni ha respekt för ...alltid så trist efter midsommaren att läsa om alla drunknings olyckor.


Kommer bli en super fin dag i morgon ....längtar att få inta solstolen med en bra bok som jag börjat läsa. Ha det skönt allihopa.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar