tisdag 11 juni 2019

Fan den som ger sig!!

 Det är alltid roligt att sitta ner och skriva då man känner sig glad och ser att övning ger resultat. Hade nämligen fysio idag och hon sa att det såg mycket mycket bättre ut med mitt knä.  Blev så glad att jag nästa skulle ha kunnat hoppa jämnfota där inne i hennes rum men bäst att ta det säkra före det osäkra och inte ännu riktigt vara så modig att jag tror att jag hur som helst kan skutta runt.

Men nu har jag fått det bevisat att med fan anamma, träning  och motivation går att få knä friskt så nog händer bara man kämpar...fan den som ger sig.

Mäker ju själv hur mycket det gått framot men ännu har jag nog en bit kvar för jag kan inte alltför långa stunder ännu använda mitt sjuka ben på sk heltid....det blir rätt så fort trött och börjar svälla upp och värka. Men hon menade att jag får vara och skall vara i gång men också komma ihåg att inte överanstränga knät. För då kan det vara att det tar så mycket längre och läka om det inte mellan varven får vila.

Hon kunde ju inte till 100% säga men trodde att jag nog kommer att klarar mig långt  med dessa övningar .....men det är ju läkaren som har sista ordet och det får jag veta efter midsommaren om han tycker att det skall opereras. Så ännu får jag gå här lite med blandade känslor....men som sagt måste det opereras så måste det och då finns det inget annat än att sen efter det ta nya tag.

Annars så har vi det härligt då det är sommarlov...nog är det otroligt hur det märks i vardage då kidzen är lediga. Inget rusas på morgonen , inga läxor , inga hobbyn....man märker nog hur viktigt det är för dom ( och mig också) att få en ordentlig paus.

Idag efter jag varit till fysio så for vi till Skanssi och i en  del affärer hade sommar rean redan börjat. Michelle skulle ju ha kunnat köpa allt vad hon såg i klädväg.....medan min andra lille filur Jaromir lugnt säger  " det är nog tur med mig för jag vill inte alls köpa nya kläder jag , då jag köper så använder jag dom ända tills dom far sönder , jag köper nog hellre spel jag "  voi lilla gulle.

Nog har han ju ganska rätt att man kunde använda sina kläder lite längre...jag hör  ju själv till den gruppen som gärna/ofta vill ha något nytt ...vill sk ha ombyte i kläd garderoben , men nu har jag faktiskt minskat otroligt på att köpa kläder mot förr innan jag hade kidz. Sen gillar jag att shoppa på loppisar då man får för några fjuttiga euron hur fina saker/kläder  som helst.

Nu då jag börjar kunna röra mig mera så har vi faktiskt med kidzen börjat rensa upp  deras rum ....fy fan vad det finns prylar....det är ju så man nästa börjar må illa. Nu har vi bestämt att allt som dom inte vill ha skall bort och nu skall vi börja på allvar minska med att köpa hem sådant vi inte behöver. Hemmet är ju så mycket finare och luftigare utan en massa onödiga prylar.

Sen då vi har kidzen utflugna och vi antagligen bor i en mindre lägenhet så skall nog det vara minimalt med prylar.....enkelt men stiligt om man säger så.

Man märker ju att dom blivit äldre , leksaker börjar vara ett minne blott . Skönt för mig som inte mera behöver dagligen plocka ihop ett berg av en massa leksaker som alltid låg runt hel hemmet.

 Allt har sin tid och saknar absolut inte den tiden då det låg leksaker överallt. Plus att man kommer ju så mycket lättare undan då man inte har små barn, behöver inte  varje kväll samla ihop en jäkla massa leksaker . Man blir så förbannat  bekväm med åren....det märks nog nu då allt börjar bli så mycket lättare i vardagen utan små barn.

Men jag skall inte ännu säga hepp ..vi skall ännu  genom tonårsfasen med 2 st så det gäller att vara beredd för än det ena och en det andra.

Nu njuter vi av nuet och tar en dag i taget och igen vara glad att få vakna upp till en ny dag....finns många som har det mycket värre och inte får vara med om flera dagar.

Läste idag att den supersportiga svenskan Terese Alve´n ( 37 år ) som idag somnat in i kampen mot cancer och började läsa genom hennes blogg. Fick igen  mig en tankeställare att mitt sjuka knä är en liten bagatell jämfört med vad hon gick igenom på en kort tid. Värd att läsa , man värdesätter nog livet på ett helt annat vis då man ser var många går igenom.

Nu skall jag somna lycklig för att i morron ta emot en ny dag lika lycklig...god natt till er.

En av mina favoritbilder tagen i maj....äppelblommor&nycklepiga....detta kallar jag  lycka!!




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar