söndag 23 juni 2019

Livsnjutande familj


Varför blir vädret alltid fint då man skall hem...alltså idag skulle det ha varit så otroligt fint väder att bara ligga på beachen och fast bli några dagar extra i Yyteri.







Tyvärr fick vi ingen användning av solstolarna som vi hade med oss för igår blåste det så jäkligt hårt , nå det blir säkert flera chanser att komma till Yyteri och njuta.

Vi skall se vad läkaren säger i morgon då jag skall dit och klarar jag mig utan operation så kan jag  börja smida lite planer inför Mikkos semester. Det går ju inte att göra vad som helst för måste ta i beaktande mitt ben att det är rätt begränsat vad jag kan göra.


Märkte ju nu då vi var på spa avdelningen att det inte var den bästa platsen att vara på med mitt sjuka knä för fick ju hålla i mig jätte hårt överallt att jag inte i misstag skulle halka/slira , likaså då jag går ute måste jag vara jätte försiktig att jag inte i misstag stiger fel och det knycker till i mitt knä....men för övrigt kan jag nog göra mycket mera än för ett par månader sen då allt hände.



Hur det blir med mitt jobbande så vet jag antagligen lite mera då jag varit till läkaren i morron men tror nog inte det ännu blir något jobb för jag går så jätte dåligt i trappor. Provade lite nu då vi bodde på hotell att gå lite i trappor och visst slipper jag upp/ner men det tar en evighet.


Nu sitter ja hemma på soffan och är nöjd över en skön och lugn midsommar som vi firade tillsammans , men Angelica och Robin firade inte med oss dom hade eget program och var i Hangö över midsommaren.



Jag hoppas ännu det kommer någon värmebölja innan sommaren är slut så vi får packa solstolarna igen i bilen och åka till Yyteri. Vi har någon gång gjort så att vi övernattat i Mikkos föräldrars stuga och sen åkt till beachen därifrån för det är  rätt så nära väg till Yyteri från stugan.



Nu har där inte varit någon på ett par år då hans mamma blev sjuk och dog på hösten och hans pappa klarar inte av att sköta något där  så man kan gott säga att allt börjar växa igen där.

Vi var ner en sväng dit igår och det är nog synd då ställen blir och stå tomma , stugan borde fixas , stället borde fixas och ingen har tid eller ork. Det finns säkert tusen och tusen samma situationer omkring i Finland ...massor med tomma stugor/platser som ingen orkar sköta och har intresse för.

Där som Mikkos pappa har stuga så finns det bilväg , el och vatten så det skulle ju vara just sådant ställe som skulle passa oss men det skulle behövas en lottovinst för att få det uppfixat. Man kan inte alls använda bastun , stugan helt slut , ute dasset faller snart ihop med anda ord allt håller på och förfaller. 




Har frågat om Angelica vill vara i sk min/pappas stuga dit man måste åka  med båt...men inte finns det intresse från hennes sida , lika lite som det finns från vår sida.

Nu förtiden vill många ha det så enkelt  som möjligt med att komma med bilen fram till stugan och helst alla bekvämligheter. Jag skäms inte alls att säga att jag hör till en av dom som skulle trivas med en sådan stuga.






Här kan ni se Helmi restaurangen som är byggd som en båt ..Mikko for fram och tillbaka upp och såg på övre terassen och sa att det var så otroligt fint där uppe..super utsikt.







Dom här två njuter nog lika mycket som oss av allt vi får vara med om....vi en nog en riktig livsnjutande familj.

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar