fredag 7 juni 2019

En helt magisk plats

 Ni som tittat på min Facebook sida ser att jag igår var ut på en terapirunda. Mikko tog mig till Rhododendro parken i Reso ( Alppiruusupuisto Raisio).
Har bott närmare 30 år i Åbo och hela tiden hittar man en massa nya platser som man inte vet ens funnits. Finns massor med fint att se här i Åbomed omnejd.




Plus att då som jag spenderade all min lediga tid och alla somrar på stugan så missade man en massa fina ställen här i Åbo  sommartid. Men vi  har tagit igen en massa nu då vi haft paus med stugsomrar.





Denna Rhododendro park visste jag om första gången i fjol då jag såg att en kompis hade varit där , men själv hann jag inte dit ifjol. Men nu sa Mikko att vi skulle fara dit åkande och se nu  då dom blommar som bäst. Det går så snabbt och så är denna magi över.



Alltså jag var helt stum då vi kom fram....har aldrig sett något så mäktigt i blommväg.Hela skogen full av stora blommande Rhododendron och och där fanns en massa fina små stigar och bänkar där man kunde sätta sig ner och vila och njuta av hela härligheten.



Nu har dom börjat förstora där och plantera massor med nya plantor både på det gamla området och sen ett nytt område som säkert också kommer och bli lika fint som detta bara plantorna får växa upp.





Alltså jag skulle ha kunnat åka dit i dag igen för där var nog så fint. Bilar kom och for och folk gick omkring och förevigade denna syn med sina mobiler. Oj om jag ändå kunde köra bil ....men skall nog säga åt Mikko att vi åker ännu dit en gång innan dom blommat färdigt.




Nästa år då dom blommar skall jag absolut åka dit  igen...tänk vad härligt med en liten piknik där. Så ni som rör er mot Reso (Raiso) ni skall absolut besöka denna park för snart är allt utblommat.





Igen bevisat att det inte behöver vara så mycket för att göra en lycklig. Som idag då jag inte kunnat fara någonstans på dagen då Mikko jobbat så har jag suttit och njutit åt dessa foton.



Så här är åt er alla som inte kommer att hinna se denna magi live ..njut av det här på fotona. Fast detta är nog något som man skall se i verkligheten för att förstå hur mäktigt det är.









Skulle ha kunnat stanna här hur länge som helst....glömde helt för stunden att jag är sjuk och hoppar på kryckor. Terapi för själen kan jag verkligen säga.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar