måndag 5 augusti 2019

Jobb vs Semester

 Jobb vs Semester så råkar det vara för tillfället i vårt hem. Mikko började nämligen jobba idag och jag började min semester så nu är vi i två olika situationer. Men vi är vana och hitta på grejer tillsammans och på varsitt håll. Nu råkade jag vara sjukledig då Mikko hade semester så vi hade gemensamt ledigt så vi kunde göra saker tillsammans.





Hela detta år med semestrar blev lite annorlunda än jag/vi brukar villa ha det. Vi tar som sagt  helst vår sommar semester på hösten och åker för en lite längre tid till Kalifornien , så skulle jag ju helst ha gjort nu också men i och med att Michelle börjar högstadiet så vill vi inte ha henne borta från skolan någon längre period.



Nu är jag ju inte den som står med tummen i handen då det gäller att hitta på något på min semester fast Mikko har börjat jobba. Det går hur bra som helst....som sagt jag , katten Majsa , Jaromir och hans kompis åker i morron förmiddag till Himos medan Mikko och Michelle blir hemma . Vet inte om dom alls kommer upp dit för Mikko måste kanske ha dejour på veckoslutet. Michelle är ju van och resa både med flyg och buss så vill hon så kan hon komma  till Himos med buss ensam och jag åker och möter henne.

Pappa har jag tänkt ta upp till stugan mitt sista lediga veckoslut innan jag börjar jobba , annars skulle han ha kunnat komma nu till veckoslutet dit  med Mikko om inte han skulle ha behövt jobba.

Sen är det faktiskt så att nu får kidzen på allvar börja  nedräkningen ....skolan börjar den 14:e ...herrejösses vart for detta sommarlov. Tyckte just jag stod med tårar i ögonen och lyssnade på "Den blomstertid"   och nu är det snart dags för tidiga mornar, läxor och rusande efter klocktider.....välkommen vardag ...annat kan vi väl inte säga.

Det tar några veckor och så är man inne i vardags rullorna .....men fast jag hur längtat på jobb så visst fasen är en vardag utan tidtabeller och måsten jäkligt skönt...känner verkligen hur gott det gjort för kroppen.

Inte konstigt att folk nuförtiden mår så otroligt dåligt och är utbrända då  vardagen går ut på att jobba under ständig press eller sen sitta hemma arbetslös och inte hitta jobb ( det är också en press för kroppen).

Hoppas vi alla hittar en liten ljusglimt ännu i vardagen fast höstmörknet börjar smyga sig på . Jag skall faktiskt ordna en mini kräftfest i stugan på veckoslutet ....jag , Jaromir och hans kompis .... jag skall pynta så fint med massor med  mys belysning ....en riktig härlig avslutning för killarna på detta sommarlov. Ser framemot vårt lilla kräftkalas.

Sen vill jag också att vi skall avsluta deras sommar lov med en härlig picknick högst uppe på toppen av bergen där skidbackarna finns. Vi åkte upp dit en sväng förra gången för man slipper ända upp till toppen med bil , då hade vi inte picknick korgen med. Men nu tamme tusan  skall vi verkligen ha picknick där uppe med dom superfina magiska vyerna ...lovar att vi kommer att trivas.

Så ni som vill följa med min semester i Himos ...så bara att titta in.

Ha de gott och lycka till ni som denna vecka startat upp vardagen ...det blir nog min tur snart.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar