söndag 4 augusti 2019

Vege lördag och lat söndag

 Igår (lördag) så for vi en runda på Vege marknaden på stortorget i Åbo. Jag är själv inte alls insatt i vege men min kompis Laila som lockade oss med vet mera om Vege.






Michelle brukar ibland prata om Vege mat så jag tänkte för hon kan det vara roligt att ströva runt på messan och se och smaka. Mikko ville också komma med så vi gick runt där och smakade på lite smått och sen for vi på en uteservering och drack en kopp kaffe innan vi åkte hem.





När det är semester så får man ha semester färg på håret ( lite grått) skall färgade innan jag far på jobb.


Jaromir fördrev tiden  hemma med att spela. Måste nog igen säga det att nog är det så roligt nu då man kan göra en massa saker utan att måste planera i detalj och packa med en mega skötväska och släpa på någon dubbelkärra  osv så som man  gjorde då dom var små.


Vi hade alltid en dubbel kärra då dom bara har ca ett års ålders skillnad , var så mycket enklare att skuffa runt på en än att vi skulle måste gå runt och skuffa på två kärror. Men nu är det som sagt långt bakom och nu kan vi komma och gå (nästan ) hur vi vill.



Nog gör det livet så mycket friare då barnen blir äldre för dom tar nog en massa tid och rum i ens vardag/liv och är man som mig en verklig rörlig själ så har man nog ibland känt sig ganska instängd då man haft dom små för det var ju inte bara att sitta en kväll och säga " skall vi gå på bio" som vi nu kan göra . Dom klarar sig så bra här hemma , har sällskap då dom är två plus att mobilen är till stor hjälp.


 Ibland brukar jag tänka hur lätt dom som har som reser ensam....klickar en resa åt sig precis när dom känner för och har ett passligt tillfälle.




Jag satt  idag och såg på resor till Gdansk och om vi alla skall iväg så är det ju bara veckosluten som det passar och då är priserna upptrissade. Hittade här framöver mitt i vecka bra pris plus att jag har sparat mina credits där några går ut i september som jag gärna vill använda så antagligen blir det att åka på en mini trip ensam dit då resten av familjen sen har sin vardag med jobb och skola. 


Det är många trådar att hålla i dom man reser som familj men som tur så förstår dom min resepassion här hemma och har aldrig nekat mig att åka. Mikko får gärna också fara ensam men som jag berättat tidigare så reser han helst inte ensam så som jag . Jag tycker det ibland är så skönt att bara resa runt själv och ha sig själv att tänka på .




Idag har det helt varit min dag....resten av gänget åkte idag till Borgbacken . Michelle skulle möta upp en kompis där och sen skulle dom också ha träff med Angelica och Robin. Så jag passade på att njuta ensam hemma ....for ett varv runt med dammsugaren och  sen till mat affären ...det var allt.

Resten av dagen har jag börjat förbereda mig för semestermood.....jag skulle egentligen haft arbetsvecka i morron men nu börjar min semester vecka plus att jag ännu efter det har ledig vecka innan jag skall på jobb. Så nu har jag nog verkligen fått vara ledig , med sjukledigheten och nu ännu semestern så blir det ca 4 månader.

Förstås var ju början inte alls rolig av min ledighet då jag inte kunde göra något , nu är det ju helt annat att ha ledigt då jag kan göra en massa roliga saker.



Skall  träffa lite vänner och på tisdagen åker vi till Himos.... jag , Jaromir och hans kompis kommer kanske med. Michelle skulle träffa sina kompisar på tisdag i Åbo och Mikko jobbar så dom kommer kanske till veckoslutet dit.

Just kom ett glatt gäng innan för dörren dom hade haft  en super rolig dag och jag som sagt haft det lugnt och skönt....så vi har alla haft en bra söndag och var nöjda och glada.

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar