söndag 18 augusti 2019

För eget bruk och uthyrning ..stugan.








Lovade visa foton  och berätta om min stuga som jag köpt i Himos.







 Som sagt hela detta köp av denna stuga kom nog så otroligt snabbt att jag själv ännu sitter och funderar att .....jösses jag är ägare till den här. 







Började  se på stugor i Himos efter att vi var där i april. Följde med  hela tiden men inte direkt på allvar..det var väl så där på skoj till en börja med. Men jag har ungefär som jag skrev tidigare tre år funderat på en stuga med bekvämligheter och bilväg fram.






Nu blev det då Himos som började locka mig ...där fanns ett par stugor som var helt  min stil och föll mig i smaken men dom skulle jag nog inte haft råd att köpa.



Men i maj såg jag en  stuga som kanske kunde vara i den prisklass som passade mig och då jag for in på nytt och kollade i slutet på maj så hade dom sänkt priset. Då tog det fart  i mig och det var då det började hända ....gav ett bud i juni (mitten tro jag det var ) och då jag var över till Sverige och firade min kompis Annika i början på juli så ringer telefonen och jag fick höra att min budgivning godkändes....den 18:e juli  åker jag till Helsingfors och skriver under pappren och får nycklarna och den 19:e juli är det dags att åka till stugan.

Här går det undan när Lissu med gasen i botten bestämmer sig för något. Men jag tycker om att det skall hända snabbt än att ta allt i snigelfart innan det blir färdigt .Har här hemma en som absolut inte har någon brådska med ingenting och det kan ni säkert gissa att jag ofta stör mig på. Om jag ber om något så kan jag få vänta många månader innan något händer , ofta blir jag så le på att vänta så jag gör det själv.










Därför är jag på sätt och vis glad att stugan är min och Mikko inte behöver ta någon stress av den. Meddelade redan då jag köpte den att han inte behöver oroa sig att jag skall jaga på honom med att fixa det ena och det andra. Först och främst tycker han inte om att fixa och greja  och för det andra så skulle jag säkert måste vänta flera år innan det börjar hända något . Så jag fixar en del själv och  så anlitar jag hjälp. 







Visste då jag köpte stugan att den behöver målas och det projektet tar jag nästa år och anlitar målaren. Hoppas verkligen jag får byta färgen på stugan...jag skulle som sagt gärna ha den grå eller svart. Vilka färger tycker ni  att är fina för stugor??

Sen skall buskarna kapas så att man ser bättre ner mot sjön.




Inne är det faktiskt inte så mycket som behöver göras...mest lite småsaker och sen får man det mysigt med lite inredningsprylar. Kökskåpen och dom andra skåpen i stugan skulle jag gärna ha vita istället för ljusgröna men nu får det vara en tid såhär.

Sen gillar jag vit inredning och skulle vara jätte sugen på att måla hela stugan inne med vit färg som slår lite igenom....det skulle bli så ljust och fräscht. Men sen sa Mikko att nej börja inte med sådant projekt och egentligen så är det nog kanske mera stugstämning  med denna träfärg. 

Ser att många nya stugor börjar ha denna träfärg igen ...tror det kommer lite tillbaka att ha det så här. Tillsvidare så får färgen vara så här.

Som ni ser på bilderna så är stugan i två våningar med två sovrum nere och ett stort sovrum uppe och vår  "sal" som vi kallar det där uppe. 



Stugan är nästan 100 km2  och sovplatser för 9 personer.

Finns alla bekvämligheter ....som tex mikro,diskmaskin, kyl/frys, tv osv.

Det finns en fin öppen spis som jag verkligen tycker om , ännu har vi inte eldat i den för det har varit en så varm sommar .Sen är stugan också utrustad med luftvärmepump .

I köpet ingick allt som fanns i stugan så därför gick det så enkelt att direkt hyra ut den då jag inte behövde skaffa något dit. Nu har jag fört lite egna saker dit så att jag börjar få känslan att den är min egen.

Finns en liten terass där vi nu  på sommaren har suttit  och ätit och druckit vårt morgon kaffe/te.

Kom hem därifrån på kvällen (söndag) och tycker mera och mera om den för varje gång jag är där. 

Endel stugor omkring är för eget bruk och några är för uthyrning och konstigt så stör det mig inte alls fast stugorna är så nära....tror jag kommer börja tycka om att det är lite folk omkring oss och vem vet kanske vi hittar massor med trevliga människor  i Himos som vi  börjar umgås med...för vi hör ju nog till dom som verkligen är av den sociala sorten.



 Som sagt jag hyr gärna ut den vilken tid på året som helst så bara höra av er om det lockar er att spendera några dagar uppe i Himos.






Fotona har jag tagit själv och några plockade jag från arkivet etuovi  då den var till salu. Hoppas ni tyckte det var roligt att se mitt  stugfynd. Kommer säkert lite nu och då någon  uppdtering då jag fixat och trixat i stugan ,ser själv framemot hur den kommer att se ut om något år  med färgbyte ( hoppas jag får lov att  byta ) och kanske en större terass.

Men det tar vi sen ....nu är jag så lycklig över att jag hittade  den här stugan  som vi alla tycker om.Det är här och nu som vi skall njuta då vi inte är ute och reser.






 

2 kommentarer:

  1. Grå stuga, med en nyans av beige, vita knutar - det tycker jag är fint!
    Vad som gäller färger inne i stugan, så kan man ju alltid lämna detaljer av trä, o måla nånting vitt - lite gammalt, lite nytt ��

    SvaraRadera