fredag 9 augusti 2019

Picknick högt uppe

 Idag var det två ivriga filurer som nästan tänkte krypa ur skinnet då dom inte kunde vänta på vår planerade picknick. Tror nog inte det var vyerna på Himos toppen dom väntade på utan tror nog att det var rulltårtan som var det stora lockbete.

Dom var ute en stund och spelade krocket och jag fixade färdig vår picknick kass som var enkel och simpel...rulltårta och hallonsaft. Skulle gärna ha tagit med något brädspel för det skulle varit så härligt att sitta där uppe på på toppen av Himos skibackar och spela något spel. Men nu råkade vi inte ha något spel med oss.Tror att jag skall köpa några spel hit till stugan.


Vi hoppade i bilen och började köra upp till toppen ...det går ju bilväg ända upp till båda sidorna ...vi picknickade på Norra sidan av fjället men på nervägen körde vi en sväng upp till västra sidan ....jösses vad fina stugor det fanns där uppe på toppen. Säkert jätte populärt att ha stugor där uppe för då är det bara att hoppa i skidutrustningen och så åker du direkt till skidbackarna från egen gård. Men som sagt det behövs nog också säkert en ordentlig inkomst i månaden och bygga sådana villor där uppe.


Sen tror jag  att där uppe och mycket omkring här i Himos så är det firmor som har sina stugor och hyr ut till sina arbetaren. Sjömansunionen har också en stuga här som dom hyr ur åt alla som hör till unionen...där  bodde vi i april då vi var här . Den ligger nära backarna i Väst och min stuga är en bit från Norra backarna.

Skålar uppe på toppen med hallonsaft...oj vilka vyer....lycka!!



Vi var nog alla helt faschinerade av vyerna och Jaromirs kompis tyckte det var så fint .....så om ni har möjlighet så skall ni absolut åka upp till toppen annat än vinter tid.

Då vi hade myst färdigt där uppe med vår picknick så åkte vi till stugan för pojkarna ville ta kvälls doppet. Vi for via Himos center  och jag tog mig en kopp kaffe och satt en stund och pratade med hon som jobbar på cafe där , har blivit bra bekant med henne. Alltid roligt med nya bekantskaper....man får aldrig får många vänner.







Pojkarna valde picknick platsen så  vi satt oss ner där dom hade röjt undan träd...dom tyckte det var bra och sitta där. Det kommer att komma en massa fina , nya skidbackar framöver här i Himos.









Efter simningen var vi alla hungriga så det var passligt att grilla och sätta oss ute och äta. Så härligt att kunna sitta ute och äta....det är något jag saknat så otroligt då man bor i höghus. Det är nog det bästa med somrarna att kunna sitta ute och äta....maten smakar nog så gott.

Ni vet att jag är en stor bastubadare  och bastar gärna varje dag  så nu är det dags igen att sätta mig i bastun och njuta  av värmen och björkdoften.



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar