torsdag 15 augusti 2019

Händelserik dag

  En dag då det hänt mycket på en gång både roligt och mindre roligt ...men jag tar allt från början. 





Nu när jag är ledig och allt är lite nytt för Michelle så vill jag köra henne till skolan och det passar mig helt perfekt att vakna i normal tid och hitta en sk vardagsrytm. Så Jaromir kom med ut och åka fast han började senare sin skoldag. Jag tyckte det är så onödigt att köra hem tillbaka så vi åkte till cafe Presso i Piispanristi. Där satt vi och tog en morgon fika...jag tog mig en kopp kaffe och Jaromir en smoothie och en smörgås.

Nu skall ni inte tro att vi varje morgon går på något cafe och tar oss en frukost...men ibland är det kul. Likaså som jag älskar att få gå till färdigt dukade frukost bord på hotell...det vet ni redan ...har skrivit det gång på gång.

Efter  jag fått kidzen till skolan så åkte jag hem och fixade för sen skulle jag på eftermiddagen till sjömansläkare och se om hon skriver ut mitt läkarintyg som gäller 2 år....så det var lite spänning i luften hela dagen. Oroade mig ju också mycket vad hon säger om mitt knä ...ifall hon säger att tyvärr kan du inte ännu jobba på flera månader. Jag har ju verkligen kämpat och gjort ALLA övningar varje dag som jag måste göra i ca 4 månaders tid och det har verkligen gett resultat. Har verkligen fått kraft i knä och benmusklerna  sen olyckan i april.


Just innan jag skulle åka till läkaren så ringer telefonen och det var min hyresgäst som meddelade att hon har fått jobb och lägenhet i en annan stad och tänker flytta ....ups...där står man sen och den första känslan är ofta ..var hittar jag snabbt en ny hyresgäst så inte lägenheten blir och stå tom. Men Åbo är på det viset en bra stad i och med att det är en studiestad och många studerande inte fått tag på lägenheter eller så finns det någon som kanske bor i  en etta vill flytta till en tvåa.

Det är sånt här man får vara beredd på då man hyr ut....folk kommer och går , flyttar från en stad till en annan, byter lägenheter från mindre till större eller tvärtom. Men som sagt Facebook är en bra kanal att hitta hyresgäster och med den turen kan man sen få typ en bekants bekant som flyttar in så man lite vet något om personens bakgrund. 

En liten stund stod jag där och tankarna snurra men sen tänkte jag ...det ordnar sig nog...förr har jag fått den uthyrd då hyresgästerna flyttat. Nu har jag några på kö så vi skall se hur det framskrider och jag tycker om att ordna , fixa och greja så det är ingen fara.

Sen är det ju  många som inte vill bo i Lauste...vi själv bor ju här och trivs hur bra som helst..men detta område har ju sitt rykte som också Varissuo och Halinen. Men överallt finns det sk blandade karameller. Lika som Hirvensalo skall vara så fint...ni skulle veta vad för gäng som bor i höghusen som finns i Hirvensalo... det är allt annat än gräddan. Det finns som sagt berg i alla byar...eller hur är det man säger.



Men som sagt till slut blev ändå dagen riktigt toppen.....fick nämligen läkarintyg i handen och vet ni vad på måndag får jag fara på JOBB....oj som jag längtat. Nu skall jag börja lite försiktigt...meningen är att vara hela veckan ...men sen är det knä som bestämmer hur mycket jag orkar nu i början. Det tar sig sakta men säkert.

I morron skall jag söka pappa och ta han med på utfärd upp till Himos... det blir bara han och jag dom andra blir hemma då Michelle har  simträningar för dom började nu. Sen får vi se framöver  vilka dagar hon har träningar och hon  måste förstås inte  vara närvarande alla veckoslut ifall vi alla som sagt vill åka en helg upp till Himos.

Nu skall jag ta ut det sista av min ledighet ...det blir ju lite extra skötas då pappa är med men har lovat att han skall få komma med något veckoslut så det får bli nu.

Ni som kanske tycker att det blir för mycket Himos just nu så behöver inte oroa er...snart fylls bloggen upp med bilder från Grace igen...på måndag knäpper jag dom första bilderna.Lycka. 




Inomhus bilderna som finns i detta inlägg är fotat där vi har vår arbetshälsovård i dom nya husen (Bio city och Electro city)  nära Kuppis tågstation.














 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar