fredag 23 augusti 2019

Inte lätt att återgå till en normal vardag

 Nu skall jag äntligen försöka uppdatera bloggen....är i liv men tufft är det att återvända till arbetslivet efter 4 månader ledigt ( sjukledigt och semester).
Dom flesta vet nog säkert att takten här ombord  inte är den lättaste och ännu verkar det nog vara känning av sommar här. Massor med resenärer  för det har nog varit fullt upp här på hyttsidan. 

Saken gör ju det inte lättare av att jag inte gått så hemskt långa sträckor nu då jag varit sjuk ...det har mest blivit små babysteg i sakta mak.....medan jag nu klivit in i vardagen där det är högt tempo och vuxen steg med full speed. Tyvärr har jag lite svårt att gå i den takt som jag är van med här på jobb men klarat mig otroligt bra men tanke på att mina ben absolut inte gått så här mycket sen april och mitt knä har haft två senor/ledband av.  

Själv har jag ingen stegmetare men min arbetskompis kom en gång upp till 18 000 steg på en dag och då skall ni tänka er det gånger 7 ...det blir många steg i veckan de. Nu kan jag inte gå så mycket i trappor ännu som jag brukar göra då jag är på jobb utan nu anlitar jag hissen för att skona mitt knä. Får inte tro att jag ännu är frisk men för att hinna med allt här på jobb så blir det nog att gasa på mera än jag trodde. Tur att mitt knä faktiskt inte är sjukt eller värker men i det stället är fötterna, benen, kroppen och knoppen helt slut efter en lång arbetsdag.

Det råkade sig inte bättre än att jag igår rök på en ordentlig förkylning..halsen sträv som sandpapper, huvudet tjockt och näsan bara rinner.....här ombord är ju denna  luftkonditionering som blåser svalt , sen far man fram så det ångar om en och svetten sprutar , sen fryser man  och en massa miljoner snorbaciller som svävar i luften här.  
Nu under fyra månade som jag var hemma var jag inte en ända gång förkyld.





Nu skall jag inte sörja över en liten förkylning ....det går nog om men lite Finrexin och om det börjar verka ordentligt i kropp och knopp plus mitt knä så har jag en ordentlig dos av Burana 600 med mig och is hittar jag alltid här ombord som jag efter arbetsdagens slut brukar badda mitt knä med  och  sen  har jag det blåa  knästödet på hela arbetsdagen så visst fasiken skall det gå vägen veckan ut.





Jag ser ju roligheter i horisonten... jag och min kompis skall på " momvacation"  några dagar på min lediga vecka . Vi skall verkligen njuta till max av att  få bli uppassad och inte alltid vara den  som skall passa upp andra.

Har ännu inte bokat boende för jag vet inte riktigt om vi åker till Gdansk eller Sopot...skulle vara kul att åka till Sopot då hon inte varit där förut och där är ju så fint.
Men nog hinner jag ännu ..har förut åkt iväg på resor så att jag bokat hotell dagen före.

God natt och ett trevligt veckoslut till er alla från mig och ispåsen.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar