onsdag 7 augusti 2019

Hur känns det att dela stugan till andra

 Så är jag då i stugan efter att den varit första gången uthyrd då jag är ägare. Många vill säkert veta hur det känns att dela sin stuga till okända.





Vi tog en fikapaus på Ikea i Tammerfors



Skall göra ett inlägg om detta och det är från min synvinkel jag skriver detta  sen får alla ha sin egen åsikt .

Han som ägde stugan före mig hade den både till egen användning och för uthyrning. I och med att han sålde den färdigmöblerad och jag inte behövde stressa med att börja inreda den så bestämde jag att jag tar emot hans gäster som redan var inbokade då han ägde stugan.

Såg också intyg  hur mycket den varit uthyrd under åren då före detta ägaren haft den uthyrd så kände jag direkt att det var en självklarhet att fortsätta med det. Jag/vi kommer ju inte att komma hit alla veckoslut  så istället för att den som sagt står tom så delar jag stugan gärna med  andra och det betyder som ni säkert alla vet... en extra inkomst åt mig.

Jag har som sagt kontrakt med Himos center och det känns tryggt och att det finns mycket bra saker som ingår i kontraktet. Sen har jag gjort upp så att efter varje uthyrning så kommer ett städ team och kollar upp städningen och är det tex ostädat fast kunderna lovat städa så skickar dom räkning efteråt åt gästerna.

Så nu då jag kom hit med Jaromir och hans kompis så var allt som det skulle...bara bära  in sakerna och njuta. Inte ett spår att den varit uthyrd utan helt som jag lämnade den plus att den var färdig städat så jag behövde inte tänka på det.

Som Mikko sa åt mig och han har helt rätt ....att vi reser ju jätte mycket och bor på en massa olika hotell , lägenheter där privat personer hyr , plus kryssar på olika fartyg och bor i olika hytter så vi har inget emot att okända övernattar i stugan men  jag förstår att många absolut inte skulle  hyra ut  och ha någon annan och sova i egen säng.

Men vi som flyger och flaxar runt världen har sovit i sängar där tusen och tusen  människor också sovit , om ni tänker på hotell hur mycket folk sover i dessa sängar under året. Jag jobbar ju själv med att städa hytter och där byts det ju titt som tätt allt från bäddmadrasser , frotteer, täcken ,dynor så lika kommer jag också ha i min stuga att se till att allt från bäddmadrasser , dynor och täcken skall hållas rena och fräscha och gästerna också skall trivas lika mycket som vi trivs då vi kommer hit.



Nu då jag har varit här med killarna så har dom haft sällskap  av varandra och jag har fixat lite smått här så att den börjar kännas min , ni vet alla vill ju ha sin egen stil ( ni kommer nog i något skede få se bilder) .Sen måste jag ju tänka att det som jag skaffar hit så kommer också andra att använda. Men vi skall skaffa ett skåp som vi kan låsa och kan lämna våra  personliga saker i...som  tex påslakan , handdukar osv.



Nu har ju inte mitt hyreskontrakt ännu kommit i kraft ( borde komma denna vecka) så nu kan vi läma allt här för den är  sk helt till vår användning tills kommer i kraft. Sen då kontraktet kommer i kraft så betyder det att jag får koder och själv kommer att få kryssa för alla  tider vi vill ha stugan i vår användning innan jag lägger ut den på Himos centers sida och kunderna får välja datum. Ansökte om semester till julen för skulle annars jobba och det betyder att vi  skall fira julen  här om jag får ledigt då , om inte så ger jag bort julhögtiden ( hyr ut stugan) . 





En sak bestämde vi att nästa år om jag är ledig då det är Jyväskylän ralli så kommer vi faktiskt hålla stugan själv och första gången i vårt liv prova på en rallyweekend.

Sen skulle jag ha varit sugen på Jysäri nästa sommar men som jag berättat så  då har jag redan gäster likaså Iskelmä weekend är bokad ....midsommaren tror jag vi bokar åt oss själva nästa sommar.



Så som sagt det är jätte roligt då det småningom börjar komma igång och som sagt ju mera jag hyr ut den desto mera har jag möjlighet att ta följande steg i mina planeringar.


Nu skall jag sätta mig och njuta av nattbastu och lyssna på Radionova. Härligt då bastun och badrummet är skilt (lyx för mig ) för hemma har vi kombinerad bastu/dusch .... så när man bastat färdigt så skall laven lyftas upp så man kan duscha plus att den är så liten.Vi bor i ett gammalt höghus där det inte finns bastu i lägenheterna och det ville vi ha och Harvia bygger badrumsbastun.

 Här i stugan finns det rum åt oss hela familjen att basta tillsammans om vi så vill och vill en gå och duscha så kan dom andra fortsätta basta. Många kanske inte tänker på en sådan sak som alltid har varit vana att ha bastu med skilt badrum.



Sitter nu här mitt i natten och igen ser mig runt och har ännu lite svårt att tro att denna fina/mysiga stuga är min och att  jobb , svett och tårar igen gett resultat.










Go natt från Himos.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar