torsdag 12 november 2020

Med oss får pappa absolut inte långtråkigt

Blir ett inlägg till av  pappa tema nu då jag är i farten. Skall lite skriva om det då många kanske han tror att han har sk hemlängtan till Dalsbruk och han skulle trivas bättre där  så tror jag nog inte det är där som skon klämmer. Jag har läst mycket om alzheimer och deras närminne fungerar nästan inte alls, men i det stället så kommer sådant sen långt tillbaka alltid fram. Min pappa har alltid varit ut oh fiska och skytta och hösten är en årstid då han alltid börjar prata att han skall och fiska  kryddfisk.


Det har gått så långt att han beställt kryddfisk krydda i sådana otroliga mängder för flera hundra euro för att han sitter och planerar att han skall ut och fiska. Men det skulle inte mera bli något med hans fiskande , men det är något som nu fastnat på. Lika som han skall ha stekpannor och kastruller fast han inte får laga mat pga att han tänkte bli innebränd då hans hus brann 2014 , men han sitter ändå och  beställer för flera hundra euro kastruller som jag får fixa och avbryta beställningen. Vete se tusa hur han klarar av att göra sådant.

Så jag tror nog inte varför han skall mot Dalsbruk är bara den orsaken att han saknar platsen .Vi frågar ofta hur han trivs här i Åbo och han tycker som sagt jätte bra om sin lägenhet , poenterar ofta hur skönt det är då han har så varmt i sin lägenhet. Sen pratar han ofta om  att hans lägenhet är lugnets härd , han njuter att få sitta där i lugn och ro och se på tv plus att han älskar alla musik program som kommer på tv.

Nu har ju detta corona år gjort allt så mycket annorlunda och han har fått sitta lite väl mycket hemma i och med att jag inte kunnat/vågat föra han någonstans då alla klubbar varit stänga och pga då han är i riskgupen. Men nu har han då som sagt börjat gå i Folkhälsans klubb 1ggr i veckan och skall se om dom börjar med Päivätanssit i Lehmusvalkama så skall jag för han dit. Sen brukar jag köra han ner till Pargas och hälsa på sin vän och hon kommer också upp till Åbo och hälsar på. Allt sådant här skulle jag inte kunna göra med honom om han skulle vara på ett boende i Dalsbruk

Hur mycket han än lagar mina nerver slut med sina äventyr så har vi också
roliga stunder tillsammans och kidzen tycker att moffa har så roliga storyn då han brukar vara och hälsa på hos oss , dom bara sitter och skrattar alla tillsammans. Skulle han sitta på ett boende i Dalsbruk så skulle inte mina barn ha dessa roliga stunder med sin moffa. Inte för att dom springer hos honom alltför ofta men sen ordnar jag lite nu som då olika evenemang hemma som vi tar papsen med på och det tycker vi alla är kul att han orkar vara med.

Här kommer lite foton av pappa och vad roligt han får vara med om då jag älskar att ordna en massa tema partyn....näst på listan skall jag försöka ordna en lilla jullsfest hemma hos oss , lite julmat och glögg. Då är det så lätt att söka pappa till oss då han bor nära, inte skulle jag säkert fara till Dalsbruk för att ta han några timmar till Åbo och sen föra han tillbaka. Nu får han vara med om en massa roliga evenemang då han bor så nära.

 

  Pappa på kryssning för ett par år sen och ni kan säkert se hur han trivs ...Diandra och kassen full med Cognac.

Mikko har varit jätte snäll och tagit han med på kryssningar innan cornan och nu brukar dom vara lite nu och då och äta Kebab med pappa då vi har en matplats riktigt brevid där vi och pappa bor. Han tycker om kebab och har faktisk varit dit  ett par gånger själv.

 

När Mikko skickade detta foto till mig när dom hade varit dit  och äta så måste jag erkänna att jag började skratta för pappa liknar ju riktigt  Einstein.




Här är ett foto när det började närma sig Vappen i fjol och vi var i Prisma och såg avdelning med 1:a maj grejer och så klart så rusade vi dit .  Förstås så hittade Jaromir just denna mask bland med alla andra och ville att vi alla skulle prova den och så stod vi i Prisma och hade  ( Skit)roligt. Ni skulle ha hört hur papsen skrattade när vi hade den på men han skrattade ännu mera då han såg sig själv med denna på. Man skall ta livet med en nypa salt...skratta och ha roligt så länge det går.

Nedanför ser ni foto då jag hade ordnat Mexikans taco kväll. Vi la sombreron på papsen som han själv köpt i Mexico då han var och hälsade på mig i Californien när jag var au  pair. Jaromir ville vara häst denna kväll.



 

För ett par år sedan tog vi han med och njuta av jaccuzi och bastu på Spa (Holiday club Caribia )

 

Fotona nedanför är då jag tog han på Tanssipäivä till Lehmusvalkama och han fick lyssna på dragspelsmusik . Han har själv spelat mycket dragspel i sina dagar så han var så glad då han fick höra på dragspelsmusik. Sen hör det till då vi är där att vi tar en kopp kaffe och en munk.





 
 
 

Här är vi och äter Mexicansk mat på Pancho Villa och papsen bestämde sig för att äta en ordentlig portion med ribs.



Sen har han också varit med upp till Himos men nu har vi inte kunnat ta han med på ett tag för vi skulle inte kunna göra något då han är med när vi inte kan lämna han ensam i stugan . Vi är rädda att han skall lägga eld i öppna spisen och bränner upp hela stugan. Det var samma då han bodde i Tordalen så fick jag gömma tändstickorna så att han inte skulle börja elda i öppna spisen. Nog var jag så orolig då han bodde ensam där i Tordalen , har nog  haft många sömnlösa nätter tack vare papsen.



 

Och sist men inte minst så var han med på ett häftigt Halloween party för några veckor sedan hos oss , så vi försöker nog hitta på program åthonom i den mån vi hinner och ork så att han inte skall få tiden lång hemma. 


Nu är min stora dröm att coronan skulle lugna ner sig och att jag i Januari skulle kunna för papsen på en Boney M konser i Åbo. Det är en av hans bästa grupp genom tiderna och jag tror inte det finns så många andra som har hört så mycket på Boney M som jag måste göra i ungdomen. Dom skivorna snurrade alltid på hemma hos oss då pappa valde musiken. 

Skulle jag nu till slut måste välja en låt av Boney M åt min pappa så skulle det nog bli "Daddy Cool" för visst är han cool fast jag ibland är så förbannat arg över hans äventyr.  

Så till alla som tvivlar att pappa inte trivs i Åbo så kan jag lova att han har det hur bra som helst här....allt detta roliga som han får vara med om här skulle jag aldrig ha kunnat erbjuda om han blivit kvar och bo i Dalsbruk eller om han skulle flytta tillbaka dit. Nej håller nog han kvar här i Åbo. Så länge han orkar och har en påhittig dotter så kommer han att få vara med om en massa roliga saker ännu kan jag lova.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar