måndag 23 november 2020

Idag blev det rivstart

Om söndagen var lugn med inga måsten och pepparkakor/glögg så startade måndagen med en ordentlig rivstart. Körde som vanligt nu då jag är hemma barnen till skolan fast dom nog skulle kunna åka bussen och efter det for jag direkt till matbutiken. 

 
Hann inte desto mera kolla telefonen då jag förde iväg dom utan jag tog fram den en sväng då jag var i butiken då jag såg ett meddelande. Tänkte ju direkt att det var från stället där papsen är på intervall , efter alla dessa 8 år som jag har haft sk ansvar över pappa så har man nog fått ta emot ett och annat samtal/textmeddelande så man är hela tiden på sin vakt då man hör telefonen ringa eller ser ett text meddelande , börjar kännas rätt så jobbigt efter alla dessa år att inte kunna koppla av en ända sekund...gå runt hela tiden och fundera vad som händer till näst.

I alla fall så var meddelande inte därifrån utan från mitt sk "andra jobb" där jag var och hjälpte till förra veckan. Antagligen gjorde jag bra ifrån mig och dom tyckte att jag dög som vikarie för då jag var i butiken så läste jag ...kan du komma idag och hjälpa. Skrev att nog kan jag komma bara jag får föra hem matköpen först och det passade dom.

 Så jag for hem och lastade maten i kylskåpet , packade ihop min rygga med arbetskor , utebyxor, mössa och vantar och hoppade i bilen och körde till dagiset. Vi bor så nära så det tar ca 5 min med bilen. Plötsligt kom det  flera förfrågningar om jag också kan komma på tisdag och onsdag och passar ju hur bra som helst.

 Härligt ha något att göra och få nya bekantskaper...hemma finns det nog också att göra men hinner bra med allt efter jag kommer hem från jobbet. Har redan allt julpyntat här hemma så behöver inte fundera över det och till veckoslutet fortsätter jag att pynta i stugan så vi får julstämning också där. Kommer inte heller i stugan att  överösa med julpynt..enkelt och simpelt men mysigt. Lite tomtar , lyktor , stjärnor och en vit gran med massor av silver bollar. Har många år haft detta silver tema på granen men tycker så mycket om det så varför byta färg ,  varit lite sugen att hänga  turkosa bollar bland alla silverbollar men kanske jag tar det i nästa år.

Jösses vad det är roligt att förbereda inför julen , förstår inte alls mig på sådana som tycker att julen redan skulle kunna vara förbi... detta är ju det bästa då man får planera och sen fullfölja sina planer och till slut se resultatet hur fint det blev.

Denna gång hinner jag säkert inte söka så mycket kvistar då vi är i Himos men sen då jag åker upp i december före resten av familyn kommer så kommer jag inte göra annat än pyssla , höra på julsånger , njuta av då det knastrar i öppna spisen och försöka få en riktigt fjällstuge stämning.

Är jätte glad att jag nu haft möjlighet att jobba extra för har länge drömt om gråa skinn till stugan och nu får jag ju en extra slant då jag haft möjlighet att hoppa in som vikarie på dagiset som i sin tur betyder att jag kanske köper mig en egen förtidig julklapp ...nämligen mina gråa skinn som jag velat ha. Kan redan se framför mig hur jag vill inreda stugan till julen/vintern.

Kommer nog att bli mycket jul/julpynt bilder här på bloggen småningom.  

Titta vad jag hittade då jag städade lådan...jo min nya bagtag som jag köpte just då hela  corona  skiten  stängde världen. Men den och jag väntar nu i lugn och ro ...vi vet att vi kommer att kunna åka iväg igen på resa fast det ännu lite kan dröja. Men jag kan ju tagga fast den på någon kass då jag åker upp till Himos för visst är det ju lite som vi åker iväg på en mini semester då vi far dit.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar