torsdag 26 november 2020

Coronan flåsar oss i nacken

Hör ni alla läsare...ni håller nog säkert med mig att detta år har nog varit så otroligt konstigt  och det har nog varit en knagglig väg att gå . Men i allt detta kaos har jag ändå haft så mycket ljusglimtar och roliga saker i min vardag så jag gått starkt framåt på denna knaggliga väg som tyvärr inte ännu verkar bli rak och slät.

Nu är det bara att traska framåt hur knaggligt och gropigt det än är...djupt inne så tror jag på en ljusare framtid och ett bättre nästa år.

Vi har läget bra här hemma och det håller oss lyckliga och glada , vi försöker att hitta så mycket positiva saker i vardagen fast det flesta nyheter man just nu får läsa är bara negativa. I vårt hem släpper  jag inte in något negativt för det är nu vi måste försöka kämpa oss genom detta och med min positiva attityd så vet jag  det komer att gå bra.

Tyckte att vi här hemma har klarat oss bra igenom detta år  men nu är vi tyvärr tillbaka i ruta ett där vi började i våras....det kom som en käftsmäll , idag kom meddelande att alla barn i St Olofs skolan har distans skola en vecka nu till börja med. Det spökar corona smitta i där. Nu är inte Michelle eller Jaromir i karantän och det är bara Michelle som måste testas tillsvidare. Idag började hennes corona app blinka rött och det  meddelades att hon med stor sannolikhet varit vid en smittad person .Sen var det bara att kontakta Covid-19 centralen där läkaren ville att alla 8:ans elever skall testas.

Vi har tillsvidare kunnat följa med allt på avstånd vad det gäller corona men nu är det vår tur att vara i en situation där coronan flåsar oss i nacken...shit!!

Nu är det bara att följa order och göra som vi blir tillsagda och sen bara hoppas att hon inte är smittad. Hade nog mera tänkt att det är jag som är den som är mest i riskzon att bli smittad av oss alla i familjen då jag jobbar på sjön och har att göra med en massa olika människor men där ser man ingen går säker någonstans.

 Men nog klarar vi detta också , skulle jag vara av den sorten som funderar för mycket på allt så skulle jag säkert idag ha legat på golvet och storbölat men inte hjälper det. Nej här här vi riktigt på bra humör och som jag skrev försöker jag alltid hitta småsaker att glädjas åt .

 

Idag är jag lycklig över mina gråa fårskinn som jag köpte plus 2  dynor i samma färg , passade på att göra Black Friday fynd idag , kommer verkligen bli mysigt i stugan. 

Fast som vi sa då jag pratade med Angelica  så dessa rea som dom har här är nog inget mot dom då det är Black Friday i Usa där lovar jag att man fyndar. Vi var just på väg hem från Usa för något år sen då det skulle börja där och det harmade så otroligt för vi skulle ha kunnat fylla upp bagagen med sådana otroliga fynd.Skall något tag försöka åka  till Usa då dom har Black Friday där.

Nu blev då vårt lilla juls program ändrat i en hast...Michelle och Jaromir skulle ta varsin kompis med till Himos på veckoslutet och så skulle vi ha haft  lilla julsfest där, men nu blir Mikko och kidzen hemma och jag kommer att hoppa i bilen med mitt julpynt och köra upp raka vägen till stugan i morgon  och vara där några dagar , börja julförbereda i lugn och ro. Kommer vara helt där för mig själv , vet att många tycker att nu skall man hållas hemma och i synnerhet nu då coronan härjar på här i Åbo. Men som sagt jag/familjen använder mask, tvättar händer, håller avstånd och kommer vara helt för mig själv i stugan och inte träffa någon människa.

Önskar det skulle komma lite snö medan jag är där för det skulle bli så ljust och fint , kunna glädjas åt, vackra vintriga landskap. Till sist håller vi här hemma tummarna att skidcentren kommer att få hålla öppet i vinter för nu är det mycket diskussioner om det.

Sen kommer det nog säkert  för många att bli en jobbig jul om dessa strikta regler fortsätter så här . Vi kommer inte märka någon skillnad för vi har jätte många jular firat bara vi 4 och så gör vi i år också , sen får vi se till ny året hur läget är om Angelica och hennes team kan komma till Himos  eller om dom stänger ner Hela Nylands län.

Nu tar vi alla en dag i taget , försöka hitta små små ljus glimtar fast det är mörkt och dystert. Egentligen måste jag säga att visst är det lite mysigt med detta mörker , alla små ljus slingor som lyser här hemma , julpynt , pläden och en bra film. 

 Här är min veckobukett som jag pyntade med lite enkvistar/ lingonris från skogen och la i en ljusslinga , lyser så mysigt på bordet.





 


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar