torsdag 19 november 2020

Barn har alltid funnits i mitt liv på ett eller annat vis

Så är jag då igen en erfarenhet rikare...fått 2 dagar jobba med barn och jätte trevlig personal på ett dagis. Jag har skött en massa barn under min uppväxt och min karriär att sköta barn började i Grankulla. Sökte efter högstadiet  in till frisörskolan men kom inte in och ville komma bort från min lilla by så jag sökte runt via tidningar och hittade en familj som behövde en inneboende barnflicka för ett år.  

Fick platsen och flyttade till Grankulla , det var verkligen en stor grej i och med att jag bodde på landet och plötsligt skulle jag bo nära huvudstaden Helsingfors. Jag skulle  vara där 1 år men efter ca 1/2 år så kom hemlängtan smygande och jag flyttade hem tillbaka. Efter det skötte jag ett litet tag barn i en familj i min hemby och sen var jag ca 2 veckor och hjälpte till i Barnträdgården på min hemort , det skulle jag nog inte ha kommit ihåg om jag inte skulle ha bläddrat igenom mina arbetsintyg för många år sen.

Så länge jag väntade på att komma in i frisör skola så hann jag också sköta åldringar på ett  åldringshemshem. Slapp först in och studera frisör på mitt 3:e försök.

Har också hunnit i ungdomen med att sköta ett barn  i Californien och i  Australien skötte jag om 3 barn, ställt upp och skött mina släktingars och vänners barn så har nog skött en hel del barn under min uppväxt och sen har jag  jag hunnit med att sköta och uppfostra mina 3 egna barn. 

När jag var liten och gick i lågstadiet så kommer jag ihåg att jag alltid pratade om att bli barnskötare men i högstadiet visste jag att det är nog frisör jag vill bli och det är nog ett jobb jag säkert ännu skulle hålla på med , men blev till slut så trött med att jobba som egen företagare. Började sakna en fast inkomst och mera ledigt. Jobbade ju så gott som hela tiden då jag hade egen firma och ett evigt pusslande då jag hade barn. Inte kunde jag bli hemma om jag kände mig sjuk , nej då var det att kasta i sig en Burana på morgonen och iväg på jobb...finns både för och nackdelar med att vara företagare.

Men själva frisör yrke tyckte jag nog så otroligt om , man fick verkligen vara kreativ. 

Att jobba iland och på sjön är två helt olika världar...nu då jag jobbade sk två normala dagar på detta dagis så for jag iväg på morgonen och kom hem till kvällen till familjen , men då jag är på sjön så bor jag en vecka borta och mina arbetstider är uppdelade i flera etapper så jag hinner sova flera gånger per dygn och är ibland helt råddig då jag vaknar och vet inte om det är natt eller dag.

Därför är det jätte roligt och lärorikt att få prova olika jobb  plus att det är jätteviktigt att man trivs på på sin arbetsplats och med sin arbetsuppgift för tänk hur mycket av ditt liv du spenderar på din arbetsplats. Skulle som sagt ännu i mitt liv kunna tänka mig något sidojobb inom inredning.

I morron skall jag sköta om familjen ....först blir det mitt efterlängtade palaver hos pappa , som jag redan känner på mig att är dömt att misslyckas . Hjälper ju inte hur mycket jag skulle berätta om hans äventyr så tycker dom att han är i bra skick och skall bo hemma. Sen är det ju fredag så kanske vi gottar oss med  Pizza perjantai , sen blir det nog igen att se  julfilmer från Netflix och så skall vi mysa av att julen har sakta men säkert flyttat in i vårt hem.

Ps! Om någon här i Åbo skulle behöva barnvakt för en dag  eller kanske vill ut och äta med sin käresta något veckoslut så går det bra att höra av sig till mig så ställer jag nog upp

som barnvakt. Det är ju förstås lite tokiga tider nu då det är Corona och man måste vara mera försiktig än vanligt.

 


Här ser ni mina 3 egna "småttingar"


 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar