måndag 2 november 2020

Välkommen in i spökhuset

Det blir ännu ett inlägg med Halloween sen lovar jag att ni inte behöver läsa mera om denna högtid förrän nästa år då jag drar igång allt igen.

Visar här i detta inlägg att här sparas det inte på dekorationer och därför skulle det ha varit roligt att bjuda in lite folk hit på Halloweenparty men tar ny fart i nästa år och hoppas verkligen det inte mera spökar någon corona sen utan att jag kan ordna ett större Halloween party.



 

Som sagt så har jag dekorationer som jag köpt i Usa och nuförtiden får kan man också beställa härliga dekorationer via nätet.Sen kräver det också lite fantasi och med det kommer man också långt. Nämligen i filmen IT så finns ju pojken med den gula regnrocken och sen den röda ballongen. 

Jag har ett dockhuvud som jag i ungdomen övade frisyrer på men i något skede skulle Angelica och hennes kompis frisera dockans hår och klippte det så kort så jag inte mera kunde laga långhårsfrisyrer på den dockan. Men hon kommer till bra användning för det , huvudet passar perfekt då det är Halloween. Hon har varit med många år redan och skrämt oss här hemma. 

 

I år fick hon bli pojken i filmen med regnrocken och ballongen. Barnen har fått för ett antal år sen gula regnrockar/byxor som inte använts många gånger men  nu till Halloween kom dom verkligen till pass. Jag tog lampfoten från min golvlampa och la dockhvudet fast där. Tejpade sen fast en klädhängare i lampfoten och hängde regnrocken på , sen fyllde jag allt med tidningspapper likaså byxorna fylldes med papper. Tog fram Jaromirs gummistövlar och sen har jag en Halloween dekorations hand som jag la in i rock ärmen och sen då den röda ballongen.

 

 

 

 

 

Ni undrarsäkert om jag fyllde ballongerna med gas då dom hålls uppe men det gjorde jag inte. Fick lite fundera ett tag att hur skall jag få dom hållas i luften då jag inte har gas men så kom det en super ide....jag tog fram mina stickor ( för handarbete) och blåste upp ballogerna , la knut på ballongen och tejpade sen fast den i stickan. Skulle också gå med en lite gröve järntråd men orkade inte åka och köpa så jag fick det fixat på detta vis och bra blev det. Så här "flög" röda ballonger i vårt spökhus på Halloween kvällen.

Sen hängde jag på badrumsdörren ett plast som jag köpte senast i Usa där de står..Do not enter och skulle ha velat ha något inne i badrummet ifall någon skulle varit nyfiken och kikat in där. Men nästa år kanske det blir något bakom dörren. Skriver upp allt häftigt som jag ser under året då jag googlar och sen plockar jag ihop ideerna till nästa höst. Nu då kidzen börjar bli äldre så kan jag nog snart dekorera K18 ,  har sett mycket häftigt när  vi rusade runt i alla spökhus på Universal studios och en del saker skulle gå att fixa här hemma. 

Nackdelen med dessa prylar är att allt tar ju en massa utrymmen så jag kan inte ha alltför stora saker för måste få dom och rymmas någonstans till följande Halloween. 

Kan lova att jag flera gånger knöck mig ordentligt då jag kom från köket eller sovrummet  och "Pojken i gula regnrocken" stod där och stirrade.  Ni undrar säkert hur kidzen tar det då jag faktiskt dekorerar lite läskigt och använder mycket "blod" men dom tycker det är häftigt och vill ha ännu mera scary dekorationer. Så jag får väl slå till i nästa år . Märkte själv att det var mycket häftigare och blev mera äkta känsla då man dekorerar med  dekorationer i ens egen storlek som just typ denna "pojke" som var i min längd.

 

 

 

 

 

 

 

På dagen bjöds det på Cola , pomadamunkkar med spindelkrydda och på kvällen  hade vi Halloweenmiddag som var taco med spindlar, larver och tusenfotingar och gott var det .


 

 


Finns säker många som undrar hur länge jag har allt detta framme ....men det är inte länge , då Halloween festen är över så säger jag hej till sakerna som nu ligger i lådan igen ett år framåt. Tvättade  bort all dekoration från fönstren idag och pumporna hade redan blivit dåliga så dom kastade jag. Idag ställde jag ut  min fina stora metall stjärna och lysa balkongen , bytte överdragen på dynorna till gråa , la ut gråa plädar  och i morron skall jag söka en tuja till balkongen så nu blickar jag framåt och småningom är det julpynt som pryder balkongen.

 

 

 
 
 

 

Skulle trivas att jobba i inredningsbutik tack vare alla våra härliga årstider...tänk vad roligt då det hela tiden kommer nya saker för olika årstider som man får plocka upp och dekorera med i butiken.

Denna godisskål har verkligen gjort succe...då man tar godis så böjer sig skelettet fram och säger olika fraser på engelska. Oj oj vad det är många som fått sig ett gott skratt.

 

 

Det var då vår Halloween för i år , hoppas ni tyckt det varit kul att se då en Halloween tokig går all in . Men nu lämnar jag detta bakom med härliga minnen i arkivet och  kliver  in i en ny vecka och jag har en massa roliga saker att se framemot  och som ni får läsa om här på bloggen då ni tittar  in . 

Säger god natt men vet nog inte hur jag skall få sömn för skulle se på en film här på kvällen med den påföljden att jag somnade och nu är jag så förbaskat  pigg. 



























 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar