söndag 8 november 2020

Höststormar och julfilmer

Igår anlände resten av mitt gäng , men det drog ut på tiden så dom var först på kvällen där så det betydde att jag hade hela dagen för mig själv. Jag hade inte någon större lust att göra något annat än att åka till klipporna vid stranden och sitta där och njuta av den friska havsluften och ta en massa fina bilder.

 Igår blåste det rätt så friska vindar så jag satt faktiskt där ett bra tag för att försöka få några häftiga bilder då vågorna slår mot bergsklackarna. Fick nog några fina som jag skall lägga in här. Hör till att om vi åker till  Björneborg så vill jag alltid besöka dessa klippor i Reposaari och åker inte heller hem innan jag varit till Kallo. Det är två ställen som jag alltid besöker då vi är där och sen är det Yyteri men dit hann jag inte denna gång.

 

 

Jag hann som sagt vara några dagar ensam i Villan och måste säga att det är nog så skönt att få sin egen tid nu och då . Laga mat då man är hungrig , ligga på soffan hur länge som helst , se på hur många filmer som helst  , se på vilka filmer som helst utan att behöva anpassa sig till vad dom andra vill se. Har detta veckoslut dykt in i min julbubbla och hunnit med att se hela 5 st julfilmer , skall försöka hinna se dom flesta julfilmer på Netflix innan julen. Dom går alla i sk samma koncept men där är ändå något fint med dessa filmer. Julfilmer är också lätta att titta på  man behöver inte tänka så mycket utan man flyter med in i filmen med alla blinkade  lampor och bjällrors klang. Det räcker inte med att  jag såg på julfilmer jag hörde nästan hela vägen då jag körde till Reposaari på julsånger i bilen. Börjar sakta men säkert ta emot julstämningen med öppna armar.

 

Kommer inte alls ta någon stress inför julen ...julklappen kommer antagligen bli en sk familje julklapp som vi alla har glädje av efter julen. Sen om det tillåts att fara ut och äta så kommer vi att igen detta år boka bord och sätta oss till färdig dukat julbord. Julen kommer vi fira i Himos likaså ny året , hade planer att ta semester juletid men nu då jag är permitterad så behöver jag inte tänka på det så jag åker upp dit redan 14:e december och lagar mysigt där och dekorerar inför julen.

Likaså om jag inte denna vecka får jobberbjudande så åker jag till Himos på veckoslutet med en kompis.Familjen kan inte komma för Michelle har simtävlingar. Skulle vara så sugen på att gå och se Kaja Koo på Himos arenan men då läget nu som sagt är som det är så vet jag inte om det blir av. Kan förstås inte hela livet leva i någon glasbubbla så får se, jag har alltid velat se henne live men aldrig fått det och passa ihop då hon haft sina konserer.

Får se om jag alls kommer att kunna komma ut från min veckoslutsbubbla  i morron då det är dags att ta emot vardagen. Har varit en så otrolig skön mini semester och stället var absolut super , skulle gärna åka dit igen. Vi badade bastu igår då familyn anlände och Mikko och jag var en massa gånger och doppa oss....jag var säkert 6 ggr och han var nog närmare 10 ggr. Var ju så enkelt då man direkt från badrummet kom ut på terassen och sen bara ner för stegen , skönt för kroppen. 

Måste säkert denna vecka försöka åka ut till Ruissalo och köra vatten gymnastik , dopp i havet och sen ta mig en fika på någon fin bergsklack .

Skall i nästa inlägg skriva ännu lite om Villa Kalastaja och berätta lite plus och minus om att hyra denna Villa.

Efter ett veckoslut som detta så känner jag att jag är full av energi och full av draiv och planeringar fast jag just nu också är permitterad. Måste försöka se positivt och blicka framåt för nog måste det väl ändå i något skede börja ljusna.

  Då jag ser på min stugas kalender så verkar folk se positivt framåt och väntar sig nog att det kommer ordnas olika evenemang i  Himos nästa sommar , för det börjar fyllas så där sakta men säkert  då man också kan hyra min stuga via Himos center. Var in och kollade min kalender och såg att vi blev utan stuga till midsommaren , hade glömt bort att kryssa för den veckan åt oss och vips var den bokad. Alla dessa stora festival veckoslut som ordnas i Himos så bokar folk stugor färdigt redan ett år innan för alla stugor brukar vara fullbokade.

Nu skall jag försöka få tag på sömnen , sov så gott i Villa Kalastaja när den gungade lite sakta då det blåste plus att jag är så mätt efter att vi  firat Mikko med farsdagstårta.

Måste ännu här till slut gratulera att Usa äntligen fick en normal president ( Joe Biden) efter dessa 4 år med denna förbaskade clownen.






 




 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar