lördag 14 november 2020

Två flytande koncept...Kalastaja och Lyan

 Nu skall jag ännu skriva om den flytande Villan  vad vi tyckte var bra och vad som var mindre bra. Kom lite annat här emellan ( pappas äventyr) som gjorde att inlägget sköts fram. Men nu känner jag för att spola tiden tillbaka till det veckoslutet då jag faktiskt njöt av lugnet , Villa Kalastaja och Reposaari. Synd bara att allt detta fick ett så hastigt slut då pappa var och ställde till det med sitt äventyr och jag måste ut från min lyckobubbla i ett hast.

 

Bra saker vi tyckte om Villa Kalastaja

* fanns på ett fint och lugnt ställe i Reposaari ( Björneborg)

*bra parkering/elstolpar för bilar  

* härligt att bo i ett flytande hus

* passligt avstånd till den andra Villan

* blåste några dagar så man kände att huset rörde på sig (gungade lite) men det störde inte mig då för jag är van att det gungar då jag jobbar på sjön

* nära till simstegen för man kom direkt ut på terassen från badrummet och så var det bara att går ner och ta sig ett dopp

* terass runt hela Villan

* roddbåt hörde till hyran

* modernt och fint

* härligt högt till tag 

* kyl/frys , diskmaskin , mikro , kaffekokare , tekokare, brödrost 

* bra urval med husgeråd

*fanns ett loft med 4 sängar

*stora fönster med fin utsikt och som gjorde att det blev  ljust inomhus

* fanns elgrill

* fanns utemöbler /solstol

* en sak som jag gillade jättemycket var att där fanns hemteater /högtalaren som gick att koppla via Bluetooth.Gissa om jag spelade musik på full volymdå det inte fanns grannar vägg i vägg.


 

 

Saker som var mindre bra

*dyrt boende plus att städning/frukost/sängkläder inte ingick i priset (fick städa själv eller beställa städning)

 *fanns ingen öppne spis , det saknade jag men det är smaksak.

* många vill nuförtiden att det finns tvättmaskin då man hyr stuga ( fanns inte)

* tempereraturen på batteriena kunde man själv inte ändra men fanns värmepump

 ( lite svalt kändes det först)

* fast Villan var ren så såg man att den skulle ha behövt en ordentlig 

storstädning

* kändes en aning trångt att vara fyra personer där  fast den är för 6 personer.

*fanns bara en toalett och den var i badrummet så om någon behöver på toa då någon är i bastun så kanske det inte är så kul.

 

 


Här ser ni en annan flytande stuga ....P´s fina Lyan som han själv byggt  och där har vi övernattat ett antal gånger. Tänk vad mysigt att julpynta en sådan stuga/båt och dekorera en fin gran som man ställer ute på terassen , oj kan bara se framför mig hur fint det skulle bli och tänk på sommaren då man hoppar direkt från terassen på morgon doppet.

Kom ihåg man får alltid drömma och jag skulle gärna ha en egen  Villa Kalastaja här i Reposaari och då svarade Mikko ... köp P´s flytande stuga ( Lyan ) och så för vi den till deras sommarställe. Mikkos pappa har sommarställe en bit från Reposaari , men tror nog det får bli en dröm . Som ni märker så har jag många drömmar som blir flera och flera , sen ser jag i framtiden vilka jag får uppfyllda och vilka som blir i mitt drömarkiv.

Just nu kommer jag inte på något mera negativt om denna flytande Villa Kalastaja och besöker den gärna på nytt.  Finns flera platser i Finland som jag gärna åker till på nytt men nu har jag några nya platser i kikaren som jag/vi i något skede kommer att besöka. 


 Villa Kapteeni som rymmer 10 personer


Som jag sagt förut så köper jag hellre  en sk familje julklapp som vi alla har glädje av efter julen än en onödiga prylar som blir i skåpet, så får se om jag hittar något trevligt att lägga i julklapps säcken. Tyckte det var så roligt då en kompis skrev "Lissu+ Google = allt är möjligt" och så är det nog. Finns det månne någon som snusar så mycket runt på google angående hotell, resor , platser att besöka m.m som jag .


Nu när jag blir ledig så skall jag göra ett nytt försöka att åka till Himos för senast så blev det inget då jag kom på jobb. Michelle har igen simtävling på veckoslutet så jag åker ensam upp och börjar pynta lite jul där.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar