onsdag 18 november 2020

Vad handlade text meddelande om

Lovade idag berätta om ett text meddelande som gjorde Duracel Lissu glad ....nämligen jag har varit på jobb. Nu tänker ni säker ..jaha vad var det för speciellt med det. Men nu är det så att jag har jobbat iland på ett dagis....fick erbjudande att några få dagar bli vikarie på ett daghem här i Åbo.  Jag är ju hur glad som helst..tänk att Lissu 50 plussare ännu duger ute på arbetsmarknaden. 

Betsämde mig direkt då jag fick höra att jag blir permitterad så kommer jag inte bli hemma och sitta på soffan. Nej ut i arbete är vad jag vill och därför är nog Facebook , bloggen m.m bra för det var där som jag poenterade att om någon behöver hjälp så är jag villig att ta emot vad som helst vad jag kan och kan jag inte så vill jag lära mig. Så tack till alla inblandade som gjorde detta erbjudande möjligt att jag fått jobba med superhärligt gäng  och barn som gett mig många leende på läpparna idag. Tänk att dessa små individer som jag idag skötte om också någon dag kommer bli vuxna och kanske någon kommer jobba på ett dagis och i sin tur  få uppleva många härliga stunder. 

I morron kommer jag vakna före tuppen och göra mig redo för en ny dag med nya utmaningar , att få lära sig nya saker i denna ålder är inte fel och tänk hur roligt att ha möjlighet att se andra arbetsplatser nu då jag är permitterad. Hur mycket jag går på plus då jag jobbar extra i land vet jag inte för det är en viss gräns vi får förtjäna. Men nu jobbar jag mest för att jag skall ha något att göra och må bra än att sitta ensam hemma dag ut och dag in för det  är inte det minsta min grej. Har alltid tyckt om att jobba och har också alltid haft turen att ha jobb men nu är det lite andra tider då coronan ställde till det och jag får inte jobba inom min egen branch då det för tillfället inte finns jobb.

Men tar emot allt som erbjuds , så är det någon som behöver snabbt hjälp med något här i Åbo med omnejd så kommer jag gärna på jobb. Tänker positivt och det betyder att ju mera olika jobb jag har möjlighet att prova desto bättre chans kanske jag har om det verkligen skulle gå så illa att dom lägger bort sjömän i framtiden. Då syns det i alla fall att jag varit öppen för att prova olika jobb. Det blir nog bra det här känner jag.

Hade planer att åka upp till stugan på veckoslutet men nu är det palaver hos papsen på fredag så vi åker upp till Himos hela familyn till lilla jul istället . Då behöver jag inte heller oroa mig då vi är där för pappa skall då på intervall vecka.

Men tror till veckoslutet så får det bli en sk Mikko&Lissu lördag då vi gör något roligt på tvåman och barnen får vara hemma, finns mycket roligt att hitta på här i Åbo knutarna. Vi måste ta en paus från allt och unna oss lite roligt då vi båda har mycket att stå i nu då det gäller våra pappor , nu vill vi få lite annat att tänka på. Får se vad vi hittar på för  roligt...inget är ännu bestämt. Vi gillar att hitta på saker rätt så spontant utan att desto mera planera och ofta blir det bäst så.

Nu skall jag en stund se på en julfilm  innan jag släcker lampan...finns inget bättre än att få ligga i sängen och se på film. Äntligen fick jag igen en dröm uppfylld , nämligen tv i sovrummet. Vi har båda länge velat ha tv dit med det har bara inte blivit av men nu har vi tv:n på väggen och gissa om vi är nöjda.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar