fredag 20 november 2020

Det blev vitt och ljust

Det var så vackert i morse då vi steg upp...marken var vit. Tänk att första snön har kommit och säkert kanske redan i morgon är den borta. Men jag och många andra hann i alla fall ut och knäppa ett antal foton såg jag på Fb och Instagram.

Då jag kört kidzen till skolan så gick jag en liten morgon promenad i Kuppis parken och tog foton från den gulliga lilla trafikstaden som finns där.

 




 

Såg också på Instagram att dom placerat ut snökanonerna i Himos backarna och väntar att temperaturen börjar sjunka så dom kan få igång backarna. Längtar till jullovet då vi kan varva ner i stugan och spendera dagarna i skid/pulkbacken utn tidtabeller och måsten. Fick mina nya jullakan idag som jag skall bädda med nu då vi åker till stugan och firar lilla jul.



Fick idag samtal från Viking Line att dom skulle ha behövt arbetskraft nästa vecka, det är just detta som är knepigt då man inte vet från vecka till vecka att har dom jobb att erbjuda så nu hade jag till nästa vecka bokat in Jaromirs utvecklings samtal som dom har på hösten då dom börjat  ny klass . Se skall jag föra papsen till intervall i morgon och söka han nästa fredag och sen kommer vi åka upp och fira lilla jul till Himos. Så fast vi lever ganska spontant så finns det saker man också måste boka in i kalendern och det är lite trist då man inte har ett normalt arbets schema för tillfället. Hoppas verkligen vi småningom kan återgå till vecka vecka system. 

Likaså då jag inte vet något hur december ser ut så tänker jag inte sitta på pass med telefonen hela månaden utan den 14:e har jag bestämt att jag börjar mitt sk jullov och åker upp till Himos och tänker njuta av att få vara där i lugn och ro , Michelle och Jaromir kommer dit så fort skolan slutat och sen kommer Mikko säkert där runt julen.

Just nu skulle jag så gärna vara där när jag har så mycket ledigt men kan inte bara åka dit för ett par månader så länge barnen är i skolan . Sen är det annat då dom blir äldre så kan jag vara mera där och Mikko komma till Himos på veckosluten och så kan han ta någon dag nu och då lite extra ledigt. Blir nog vår tid ännu då vi kan spendera mera tid där synd bara att åren går så fort och vi blir bara äldre och äldre. Men får verkligen hoppas man får vara frisk och hinna göra saker som jag inte ännu kan göra då barnen bor hemma.



 

Idag efter att jag varit på palaver hos papsen som framskred bättre än jag trodde , ännu är vi inte riktigt i mål men lutar i alla fall åt rätt håll ( återkommer i ett skillt inlägg) så kom jag hem och fixade lite extra med fredags middag . Dukade upp lite extra för det som är roligt nu då jag  varit hemma är att vi äter tillsammans som jag verkligen tycker är både viktigt och roligt.

Sen blev det resten av kvällen att slö titta på tv och göra så lite som möjligt. Nu skulle jag ännu ha lust att se en julfilm innan jag går och lägger mig...är verkligen på allvar nu i min julbubbla.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar