fredag 6 november 2020

Här flyter vi och har det toppen

Nu skall ni få veta var jag befinner mig nu och njuter , kan  knappt tro det är sant. Jag är på en plats där jag varit många gånger och som alltid kommer ha en plats i mitt hjärta...är nämligen i Reposaari utanför Björneborg. Om man fortsätter förbi Yyteri så kommer man till Reposaari. Får nog  nypa mig i armen flera gånger för att verkligen inse att detta är sant...äntligen får jag bo i denna flytande villa som jag drömt om....nämligen Villa Kalastaja. 




Skall lite berätta bakgrunden om dessa två flytande villor som finns här för uthyrning.

 

 Corona avstånd ( fniss)


 

 

Många kanske minns bostadsmässan år 2008 här i Reposaari och flera av er har kanske besökt dessa villor under bostadmässan. Vi besökte denna mässa 2008 och dom flesta husen är byggda på samma området vid havet förutom dessa två flytande villor som är en liten bit ifrån dom andra. Dessa två villor  finns på et eget område och en liten bit ifrån finns bryggor för små båtar och område där folk får vinterförvarar sina båtar.








 

I alla fall så var vi då och såg på dessa två flytande villor under bostadsmässan men efter det glömde jag  bort dom kan jag säga. Kanske jag på den tiden hade så mycket annat att tänka på och inte tyckte att det var något att drömma om. Hade då kidzen riktigt små så det som just då snurrade i huvudet var bajsblöjor och barnskrik. Men nu är det helt andra tider mina barn har vuxit och blivit självständiga individer och jag får mera egen tid och plats för en massa drömmar som jag önskar att uppfylla.





Härlig utsikt från soffan

 

 Fast jag varit mycket här i Reposaari efter bostadsmässan så har jag inte ens tänkt att åka förbi dessa villor. I somras blev det prat med en bekant som berättade att dom hyrt den mindre av dessa två villor och efter det började jag på allvar planera att jag någon gång skall hyra denna.  I augusti då vi var i Yyteri så kom vi körande här förbi och efter det fanns det ingen återvändå....det var då som jag bestämde för att nu eller aldrig.

Då visste jag här ville jag fira Mikkos farsdag...två flugor i en smäll , han skulle få en rolig upplevelse och likaså vi andra. Därför är det roligt att ge sådana gåvor som vi alla kan ha glädje av. Att  spendera tid tillsammans på denna Villa Kalastaja  kommer vi nog inte glömma utan vi får ett fint minne att spara bland alla andra fina drömmar som vi har fått uppfyllda.




 

Jag är så nöjd över mig själv då jag  bestämt mig för att få en dröm uppfylld så kämpar jag till det sista...sparar, sparar och åter sparar , lämnar alla onödiga impulsköp åtsidan. För sen då jag får öppna dörren och stiga in på ett ställe som tex detta så harmar det inte alls att mina impulsköp snällt fått bli på hyllan i affären och jag får njuta av detta i stället. 

Dessa två villor är 12 år gamla och inte 14 som jag skrev om i förra inlägget ( rättade det) och dom hade då som det var bostadsmässa planer att bygga flera flytande villor till ett eget villa område här i Reposaari. Men efter mässan så var ingen intresserade av att ens köpa någon av dessa två villor så planer av ett nytt område blev inte av. Villa Kalastaja och Villa Kapteeni blev att stå tomma ett bra tag tills en firma köpte upp dom och nuförtiden hyr ut dom.

Villa Kapteeni är den större för 10 personer på 95km2 och Villa Kalastaja där jag är nu är för 6 personer på 52 km2. Dom är i två våningar och båda har bastu. Det som jag saknar är en lite öppen spis som ger den mysiga stämningen, sen kanske många som hyr stugor vill ha möjlighet till tvätt maskin ( det finns inte) men för övrigt finns här allt som behövs. Sen finns här en liten rodd båt som ingår i hyran.

I hyran ingår inte städning , lakan eller handdukar. Så om man tänker då man bor på hotell så ingår allt detta plus frukost och tex Spa , men om man tycker kan man fast vara ett gäng och hyra denna villa och  alla drar sitt strå till stacken. Sen beror det på vilken årstid man hyr denna och för hur många dygn man hyr denna så priset varierar. 


 

Här finns en stor/fin terass och direkt från terassen  finns stege ner i vattnet. Nu då jag är ensam här ids jag inte fara och doppa mig men i morron då resten av familyn kommer så skall vi nog med Mikko och doppa oss då vi har bastukväll. Härligt då man kan gå ut direkt  från badrummet och sen är stegen riktigt där brevid.

Kan bara tänka mig hur fint här skulle vara på sommaren då man kan ligga på terassen och sola och bara hoppa i plurret då man vill och svalka av sig. Som jag berättat förut så har jag alltid tyckt om det som är fint och har verkligen jobbat hårt för att kunna unna mig lite små lyx i vardagen och just nu i dessa mörka dystra corona tider så kan ni säker förstå hur jag just nu känner mig av att ha kunnat göra detta för mig och familjen denna farsdag.

 



Nu betyder det inte att man måste ha det så här för att få en lyckad farsdag....vi skulle ha varit lika lyckliga att vara hemma  och sjunga för Mikko men har jag möjlighet att ordna farsdagen  så här så tror jag ingen av mina familjemedlemmar tackar nej. Inte skulle jag heller tacka nej om Mikko skulle tagit mig hit på morsdagen.

 


 

Det är inte egentligen första gången vi bor på en flytande sommarstuga för P som min mamma var tillsammans med då hon levde så har en flytande sommarstuga ( Lyan) där vi spenderat ett x antal nätter , badat bastu , hoppat direkt från terassen i havet. Sen är Lyan byggd på det viset att man kan köra runt med den i skärgården, finns två motorer fast i baken på den. Verkligen ett fint projekt som P byggde. Nu har vi inte på ett tag varit och övernattat där men kan verkligen lyfta hatten hur fin flytande stuga han har. Han skall verkligen vara stolt över sitt bygge för det är inte vem som helst som äger en flytande villa .

Säkert finns det dom som absolut inte skulle kunna tänka sig att äga en flytande stuga men jag hör ju sen till den gruppen som dom inte skulle behöva fråga två gånger av om jag vill ha en sådan. Skojade med Mikko och sa att sen då vi är pensionärer så säljer vi vårt hem i Åbo och flyttar till en flytande Villa.  

Som sagt har haft helt underbart här och då jag trivs  bra också ensam så går det ingen nöd på mig här. Jag brukar själv säga att jag hör till gruppen Ambivert , mix mellan Introvert och Extrovert. Men visst tusan skall det bli roligt att ta emot familyn i morron med öppna armar.

Nu skall nattugglan jag bada bastu och se på Netflix , finns också en uggla utomhus för att hålla fåglarna borta att dom inte kommer och skiter ner terassen.


 

 Dessa håller också fåglarna borta  , men det var nog nära att jag skulle ha skitit ner terassen då jag kom ut från badrummet och såg denna orm ligga på räcket innan jag såg att det var fejk. Finns flera sådana utsatta runt villan.



 I nästa inlägg skall jag visa en av dom finare solnedgångarna jag sett...alltså det var något helt magiskt. Inte långt ifrån att jag skulle ha börjat storgråta. Det var på någotvis som en glädje hälsning av moder jord att det  nog finns hopp i denna mörka situation vi nu befinner oss i.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar